Vaterpolisti Srbije u polufinalu

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.09.2006.

21:33

Default images

Vaterpolisti reprezentacije Srbije nastavili su da dominiraju Evropskim šampionatom u Beogradu. Naš tim deklasirao je i jedinog konkurenta za prvo mesto u grupi selekciju Španije sa 16:11.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Aleksandar Šapić sa sedam golova, dok su u selekciji Španije po tri gola postigli Giljermo Molina i Ivan Peres.

Reprezentacija Srbije je od samog početka utakmice bila bolja i strpljivo povećavala prednost, koju Španci ni u jednom trenutku nisu ugrozili. Izjednačeno je bilo samo kod rezultata 1:1, a odlučujuću prednost naš tim je stekao krajem treće i početkom poslednje četvrtine, kada su serijom od 3:0 stigli do vođstva 13:7.

"I ranije sam govorio da su Španci glavni konkurenti za titulu. Videli ste i večeras da su veoma dobar tim, ali i mi smo u duel ušli odlično pripremljeni. Znali smo da će biti tvrdo, a po broju isključenja možete zaključiti koliko je bilo naporno. Igrali smo dobro "igrača više" i smatram da je psihološka pripremljenost odlučila meč. Obezbedili smo plasman u polufinale sa prvog mesta i dan više odmora, pa se naš trud na ovom duelu isplatio", rekao je Dejan Savić, reprezentativac Srbije.

Aleksandar Ćirić kaže da je ekipa Španije tokom leta pravila najviše problema našoj reprezentaciji.

"U tom momentu oni su "leteli" po bazenu, a mi smo bili teški, jer smo bili u sred priprema. Sad je situacija drugačija, osećamo se fizički veoma dobro i mislim da nam je forma u usponu", zaključuje Ćirić.

Srbija u poslednjem kolu takmičenja po grupama u utorak od 20.15 igra sa Rumunijom meč koji nema rezultatski značaj.

Bazen: Tašmajdan. Gledalaca: Oko 5.000 Sudije: Hause (Nemačka), Stavridis (Grčka).

Srbija: Šefik, Trbojević 2, Gocić, Udovičić 1, Savić, Ikodinović 2, Nikić 2, Filipović 1, Ćirić, Šapić 7, Vujasinović 1, Peković, Soro, Pjetlović, Prlainović.

Španija: Agilar, M. Garsija, Martin, R. Perone 2, Molina 3, Mora, Rej, Rodriges, Valjes, F. Perone 1, Peres 3, H. Garsija 2, Andreu, Migel, Maljark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: