Zvezda sa Žigićem u kvalifikacijama

Izvor: IL

Utorak, 11.07.2006.

11:45

Default images

Crvena zvezda je dobila najveće pojačanje u predstojećem jurišu na Ligu šampiona: Nikola Žigić ostaće na "Marakani" kako bi pomogao "crveno-belima" u kvalifikacijama za plasman u elitno evropsko takmičenje. 

Predsednik Dragan Stojković, koji je za vikend doputovao u Banju Lojpersdorf u posetu stručnom štabu i fudbalerima, nije krio zadovoljstvo što će Žigić-Đokić i dalje predstavljati udarni tandem.

"Učinićemo sve da napravimo iskorak i da se nađemo među fudbalskom elitom Evrope. Iz tih razloga uspeo sam da ispunim svoju davnašnju želju da Žigić ostane za vreme kvalifikacija. Ovakav epilog nije posledica toga što nije imao dovoljnu minutažu na SP u Nemačkoj. Nije se ništa promenilo jer ga i dalje prate i interesuju se mnogi klubovi," rekao je Stojković. 

Stojković je čestitao svom dugogodišnjem prijatelju i saigraču iz reprezentacije Peđi Mijatoviću na izboru za novog sportskog direktora madridskog Reala. Ko zna, možda će Žigić na kraju završiti na "Santjago Bernabeu"... 

"Nismo pričali ništa o Žigiću," izjavila je bivša "Zvezdina zvezda". S druge strane, levi bek Martin iz drugog tima Reala sada bi stvarno mogao da završi na "Marakani".

"Zvezda uvek teži najvišim dometima, da bude najbolja u domaćem prvenstvu, kao i da se plasira u Ligu šampiona. Ovo poslednje jeste nerealna ambicija, ali učinićemo sve da napravimo i taj iskorak da se nađemo među fudbalskim kremom Evrope," poručio je Stojković.

Nedostatak štopera i dalje muči šefa struke Dušana Bajevića, ali uveliko se radi na tome da se i ta rupa zakrpi adekvatnim fudbalerom. Na probu je došao iskusni Brazilac Fabio Alveš da Silva, koji je igrao za Vitoriju, Veneciju, Palermo, Brešu, Ankonu, Goiasu, Gremio, Keln, a do juče branio je boje francuskog drugoligaša Istr.

"Dosta se priča o tom štoperu koji nam nedostaje. Brazilac je došao na probu, pa ako zadovolji ukuse Bajevića, ostaće i potpisati ugovor. Inače, ekipa je sada mnogo jača i bolja nego prošle godine. Prisutna je zdrava konkurencija jer se po dva igrača bore za jednu poziciju. Loši rezultati u pripremnom periodu me ne interesuju pošto smo i zimus gubili sve prijateljske utakmice, ali smo zato osvojili "dupli krunu". Raduje me harmonija koja vlada u ekipi, atmosfera i činjenica da se dobro radi," zaključio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: