Guroviću zabranjen ulazak u Hrvatsku

Izvor: B92, sportnet.hr

Petak, 12.11.2004.

22:08

Default images

Kako prenosi internet sajt sportnet.hr, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske poslalo je dopis MUP-u Srbije i Crne Gore, sledeće sadržine:

"Košarkašu Milanu Guroviću zabranjuje se ulazak u Hrvatsku zbog fašističkih obilježja tetoviranih na njegovom tijelu", a ovo je kasnije potvrdio i glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun.

Odluka je obrazložena time što je "po hrvatskim zakonima, zabranjeno javno isticanje fašističkih simbola", a ravnatelj policije Ivica Franić o ovoj je odluci razgovarao s veleposlanikom SiCG u Zagrebu, kojem je prenio odluku hrvatskog MUP-a. Sportnet tvrdi da je odluka preko diplomatskih predstavništava dve države stigla i do Košarkaškog kluba Partizan.

U KK Partizan Pivara MB do kasnih popodnevnih časova u petak nije stigao nikakav dopis ni iz MUP-a Hrvatske, ni iz kancelarije Goodyear lige, baš kao ni iz MUP-a Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: