Mateus: "Partizan mi duguje 469 500 evra"

Izvor: B92, AFP

Utorak, 13.04.2004.

13:12

Default images

Bivši trener Partizana, Lotar Mateus, namerava da kosultuje FIFA-u povodom novca koji mu duguje taj beogradski klub, prenosi AFP.

Mateus je za nemački »Športbild« izneo tvrdnju da mu Partizan nije platio 469 500 evra, koji mu pripadaju na osnovu neiplaćenog honorara i prava na transfer Igora Duljaja u Šahtjor iz Donjetska.

Sadašnji trener fudbalske reprezentacije Madjarske tvrdi da ima pravo na 15 posto od transfer sume na Duljaja koja iznosi 3,3  miliona evra.

Mateus ističe da je zbog finansijskih problema koje je imao Partizan svojevremeno prihvatio dva ugovora, jedan koji je predvidjao fiksnu platu, i drugi koji mu je obezbedjivao učešće u transferima preko njegove agencije Sporthaus. 

Ovo nije prvi put da je Mateus ušao u spor sa upravom nekog od klubova u kojima je radio. 2000. godine on je optužio Bajern da mu nije isplatio ceo honorar za oproštajnu utakmicu. Mateus je navodno dobio gotovo dva miliona evra za taj meč, a Bavarci su povodom Mateusove tužbe morali da doplate još 7500 evra.

U FK Partizan nisu želeli da komentarišu navode bivšeg trenera, dok se ne vrate sa gostovanja iz Golubovaca, gde sutra igraju prvenstveni meč protiv Zete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: