Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 14.03.2023.

18:30

Srbija se obrukala u Podgorici

Vaterpolisti Srbije doživeli su iznenađujući poraz od Gruzije posle peteraca 12:11, nakon što je posle regularnog dela rezultat bio 11:11.

Izvor: MT

Autor: MT

Srbija se obrukala u Podgorici
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici Uroša Stevanovića su tako doveli u pitanje plasman na Svetski kup, koji će biti održan od 30. juna do 2. jula u Los Anđelesu.

Naša selekcija je trenutno treća na tabeli grupe B kvalifikacionog turnira u Podgorici i ima devet bodova, baš koliko i Grčka.

Grci imaju bolju gol-razliku i bolji međusobni skor od nas i od 19.30 se sastaju sa Crnom Gorom, koja će tražiti svoju šansu da se ubaci u ovaj "trougao".

Prvi kriterijum za pozicioniranje je broj bodova, potom broj osvojenih bodova u međusobnom duelu, a onda i gol-razlika u međusobnim duelima.

Na pauzi smo imali zaostatak (6:5) protiv Gruzije, ali je u nastavku iskorišćen pad u igri rivala i Srbija je stigla nadomak pobede (11:9).

Ipak, Gruzija se digla u poslednja dva minuta, postigla dva gola, a na kraju je mogla i do potpunog čuda. To se nije dogodilo u regularnom delu, ali jeste posle peteraca.

"Delfini" su poklekli posle tri serije peteraca, a tragičar je bio Đorđe Vučinić.

Plasman na Fajnal-ejt za sada su obezbedili Hrvatska, Italija, Španija, SAD i Španija.

Pod sadašnjim imenom, Srbija je zlato osvojila dva puta (2010, 2014), dok je na prošlom prvenstvu (2018) zauzela treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve