Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 14.10.2021.

16:00

Vujasinović: Imali smo malo i sreće

Trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović rekao je da njegovu ekipu čekaju veoma važne utakmice,

Izvor: B92

Autor:B92

Vujasinović: Imali smo malo i sreće
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Period teških mečeva počinje od duela sa Radničkim iz Kragujevca.

"Predstoje nam veoma važne utakmice. Zgusnut ritam teških mečeva startuje ovim duelom sa Radničkim i završava se Fajnal-forom domaćeg Kupa krajem decembra. Igraćemo mečeve na svaka tri dana, a u novembru čak i češće", rekao je Vujasinović, preneo je klupski sajt.

"Za sve to smo vredno trenirali i pokušaćemo da već od ove utakmice sa Kragujevčanima u igri primenjujemo barem delimično ono što smo pripremali proteklih mesec i po dana. Probaćemo da kroz utakmice napredujemo kako bismo završnicu Kupa i borbu za prvi trofej u sezoni dočekali na najbolji mogući način", dodao je on.

Vaterpolisti Novog Beograda dočekuju u subotu ekipu Radničkog iz Kragujevca, u meču trećeg kola Super lige Srbije.

Oba tima su u prva dva kola zabeležila po dve pobede, i zauzimaju prve dve pozicije na tabeli.

Vujasinović je posebno pohvalio igrače, za odnos prema treningu, ali i za celokupnu atmosferu u timu.

"Imali smo i malo sreće, jer većina igrača nije imala problema sa virusom korona, tako da smo uradili dobar posao. Par momaka je bilo bolesno, ali oni su se oporavali i vraćaju se treninzima", rekao je on.

Vaterpolista Novog Beograda i proslavljeni reprezentativac Srbije Dušan Mandić, rekao je da će "ovo biti prva prava utakmica u sezoni, derbi u punom smislu te reči".

"S obzirom na sve okolnosti, sa Kragujevčanima nam ove sezone predstoji sigurno desetak mečeva u svim takmičenjima, tako da će biti dosta zanimljiv i jakih duela", dodao je Mandić.

On je rekao i da će ekipa pokušati da iz meča u meč bude bolja, ali i da svi igrači sa nestrpljenjem čekaju utakmice kao što je meč sa Radničkim.

Mandić je dodao da Radnički u svom sastavu ima većinu igrača, koji su ovog leta osvojili juniorsko prvenstvo sveta, a da pored mladih igrača ima i dvojicu iskusnih, Miloša Ćuka i Josipa Vrlića.

"Sigurno su dosta kvalitetniji nego prošle godine i zato pozivam publiku da dođe na bazen i uživa u odličnom vaterpolu", zaključio je on.

Dva tima ove sezone igraće zajedno i Grupi A Lige šampiona.

Meč između Novog Beograda i Radničkog na programu je u subotu na bazenu "11. aprli" od 19.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve