Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 16.08.2021.

14:10

Banjica ostaje Partizanova kuća – 50 godina bez nadoknade

Grad Beograd i Gradska opština Voždovac potpisali su ugovor sa Vaterpolo klubom Partizan o korišćenju bazena u SC "Voždovac" u narednih pedeset godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Banjica ostaje Partizanova kuća – 50 godina bez nadoknade
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Prema Ugovoru Grad Beograd daje VK Partizan da u narednih 50 godina koristiti bazene i druge prostorije koje su im neophodne za rad bez nadoknade. Ugovorom je definisano da će Grad Beograd VK Partizan obezbediti sedam sati dnevno besplatnih termina za sve kategorije VK Partizan od najmlađih do seniorskog tima. U slučaju da Grad u nekom periodu ne bude u mogućnosti da finansira termine sportski centar će sam snositi troškove termina", objasnio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Kada je Gradska opština Voždovac dobila sudski spor u vezi sa vlasništvom nad SC "Voždovac" Vesić je rekao da je ovaj sportski centar vlasništvo svih Beograđanki i Beograđana i dom vaterpolista Partizana.

"VK Partizan je klub u kome su počeli da se bave vaterpolom mnoga od najvećih imena ovog sporta. Vaterpolo klub Partizan je institucija i najuspešniji vaterpolo klub u Srbiji. Ovaj klub je zaslužio da nastavi da radi i stvara asove na istom mestu gde su to uspešno radili decenijama unazad. Kada sam se sastao pre mesec dana sa predstavnicima VK Partizan na molbu ministra Udovičića rekao sam im da je Banjica njihova kuća i da će tako i ostati. Danas se to dogodilo", naglasio je Vesić.

Sada kada se zna ko je vlasnik sportskog centra i kada je trajno rešeno pitanje prisustva VK Partizan stekli su se uslovi da se renovira sportski centar.

"Danas sam dao nalog da se počne sa izradom projekta rekonstrukcije sportskog centra. Svi koji me znaju mogu da budu sigurni da će Grad naredne godine početi rekonstrukciju SC Voždovac",
zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve