Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 22.02.2021.

20:34

Hrvati se sa Špancima spremaju za Srbiju

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak ocenio je da na Olimpijskim igrama nema lakog protivnika.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvati se sa Špancima spremaju za Srbiju
EPA-EFE/Balazs Czagany

Hrvatska će biti u grupi sa Srbijom, Crnom Gorom, Španijom i Kazahstanom.

"Na Olimpijskim igrama svako svakoga može da pobedi. Nema lakog protivnika. Tako je uvek bilo na Olimpijskim igrama, isto nam je bilo i u Riju. Imaćemo dovoljno vremena za pripremu", rekao je Tucak, prenela je Hina.

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske igraće ovog leta u Grupi B na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv selekcija Srbije, Crne Gore, Španije, Australije i Kazahstana.

"Ja ću nakon dan ili dva, kada mi se malo slegnu utisci, napraviti plan priprema i sparinga. Pre samih Igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Špancima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi", rekao je Tucak.

Hrvatska se na završni turnir u Tokiju plasirala nakon što je u nedelju u Roterdamu pobedila selekciju Rusije sa 25:24, nakon boljeg izvodjenja peteraca.

"Evo ovako odmah na prvu, ako bih morao oceniti turnir, mogao bih ga oceniti osmicom. Mislim da smo odigrali brilijantan vaterpolo u napadu, malo više koncentracije nam je falilo u odbrani, isto kao i bolji protok lopte s igračem više", dodao je Tucak.

Sa kvalifikacionog turnira u Roterdamu, nastup na Olimpijskim igrama obezbedile su i selekcije Crne Gore i Grčke.

"Naravno u ovim uslovima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudijskog kriterijuma, odigrali smo vrlo dobar turnir", zaključio je Tucak.

U Grupi A na Olimpijskim igrama nastupiće selekcije Južne Afrike, Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske, Grčke, Japana i Italije.

Hrvatska je 2012. godine u Londonu osvojila zlatnu medalju, a 2016. u Rio de Žaneiru srebrnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve