Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 29.01.2020.

14:55

"EP je usputna stanica do OI, idemo da branimo zlato"

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić rekao je da Evropsko prvenstvo bilo usputna stanica za vaterpoliste Srbije do Olimpijskih igara.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Hteo bih da se zahvalim igračima i štabu na borbenosti, jer znam kako je i koliko je teško igrati za peto mesto kada se izgubi u četvfinalu. Ovi momci su osvojili mnogo stvari i prelepo je što smo osvojili peto mesto. Mi smo imali samo jednu nerešenu utakmci, koju smo izgubili na peterce, mi smo EP završili bez poraza u regunarlnom delu. Ovo je EP je bilo usputna stanica OI u Tokiju. Za to se spremamo i krećemo da odbranimo zlato iz Rija. Pripreme su već počele za Igre koje su za manje od šest meseci", rekao je Jelenić na konferenciji za medije u VSS.

Jelenić je upitan i kako će teći priprema za odbranu olimpijskog zlata, s obzirom na to da je kvalitet reprezentacija u svetskom vaterpolu sve izjednačeniji.

"Neosporno imamo najveći kvalitet, ali i drugi igraju vaterpolo. Najveći pritisak ovi igrači će dati sami sebi, nemojmo da im dajemo dodatni prtisak. Oni znaju šta su Olimpijske igre, odbrana zlata bi bi bio neviđen uspeh. Navikli smo da svakog prvenstva donesemo medalje. Sa željom i voljom kao u borbi za peto mesto na EP, uveren sam da uzimamo medalju na OI. Da li će biti brozna, zlatoo, srebro... Naše je da idemo da branimo zlato", rekao je on.

Jelenić je podsetio da su u Budimpešti vodjeni razgovori za domaćinstvo EP 2024. godine.

"Na EP smo imali razgovor za šampionat 2024, to su bili preliminarni razgovori. Naša je zelja je da budemo domaćini na nekom novom objektu, da se ponovo napravi jedan bazan na kom je moguće da igramo i da ogranizujemo takmičenje, da imamo jedan velelepni objekat", rekao je Jelenić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve