Nova vest
Vaterpolo

Petak, 24.01.2020.

08:45

Srbija protiv Grčke za častan oproštaj VIDEO

Vaterpolisti Srbije od 16 sati igraju protiv Grčke u borbi za peto mesto na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija protiv Grčke za častan oproštaj VIDEO
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Izabranici Dejana Savića eliminisani su od Španije u četvrtfinalu posle peteraca 10:9 i sada im predstoji da poprave utisak.

Prvi od dva predstojeća duela za plasman od petog do osmog mesta je Grčka, koju su "delfini" dobili u osam od poslednjih devet mečeva, uz jedan remi.

Debitant na kontinentalnim turnirima Nikola Dedović ističe da krajnji plasman nije nebitan.

"Igramo sa Grčkom i u ovom trenutku je najvažnije da završimo pobedom. Sigurno ćemo biti motivisani, iako je jako teško igrati ove utakmice, ali šta je tu je. Ide novi dan i mora svaki momenat na Evropskom prvenstvu da se iskoristi na najbolji mogući način
", rekao je Dedović u Budimpešti srpskim izveštačima.

Atmosfera u ekipi nije poljuljana, bez obzira na rano ispadanje na putu ka petoj uzastopnom zlatu, uverava jedan od najmlađih u timu Srbije.

"Nisam očekivao ovakav rezultat na debiju, niko i nije. Igranje za reprezentaciju Srbije je čast, ali trenutno smo u ovoj poziciji. Šta je tu je, nastavljamo dalje da se pripremimo za Olimpijske igre u Tokiju", dodaje Dedović.

Reprezentacija Srbije, čije je "UNIQA" zvanično osiguranje, dan ranije nije odradila trening zbog umora i aktuelnog trenutka.

U istoj poziciji su Italija i Rusija, koji se sastaju od 14.30, i pobednici ta dva duela igraće na kraju za peto mesto.

U polufinalu su zakazani sudari Crna Gora – Mađarska (17.30) i Hrvatska – Španija (19).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve