Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 23.01.2020.

14:15

Beograd domaćin EP 2024?

Srbija i Beograd mogli bi ponovo da budu domaćini Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Izvor: SN

Autor: SN

Beograd domaćin EP 2024?
Photo: B92/MS

Kako se može čuti u Budimpešti, Beograd aktivno razmišlja da podnese kandidaturu, a u konkurenciji su još Tel Aviv i Firenca, a odluku će LEN doneti u maju.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan u razgovoru sa srpskim izveštačima u prestonici Mađarske potvrdio je da je takva mogućnost veoma izvesna.

"Ovde smo baš u pregovorima oko potencijalne organizacije Evropskog prvenstva u Beogradu 2024. To je olimpijska godina (OI u Parizu prim. aut), naša ideja je da opet napravimo spektakl kao što je to bilo 2016. godine kada smo takođe organizovali EP", rekao je Marijan.
Tada je Srbija u Beogradskoj areni, prema rečima tada čelnika LEN-a, organizovala najbolji kontinentalni turnir ikada.
"Postavili smo neke standarde u Beogradu, iako se svake godine dižu. Moramo da kažemo da Srbija, Mađarska i Hrvatska mogu da organizuju događaje na tolikom nivou, verujem je da će moći i drugi".
Ideja je da se podigne vaterpolo u Srbiji na viši nivo u javnosti.
"Radimo na popularizaciji vaterpola u zemlji i skretanju pažnje na taj sport, s obzirom da znamo da nije medijski eksponiran kao drugi sportovi. Nama medijska pažnja znači i zato bismo se kandidovali".
U narednih mesec i dva, kako kaže Marijan, sagledaće se finansijska strana.

"Iskreno se nadam da ćemo moći sve da ispratimo", optimista je gensek VSS-a.

Posle Budimpešte Evropsko prvenstvo održava se u Splitu 2022. Da li red treći put na Srbiju posle 2006. i 2016?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve