Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 22.01.2020.

17:05

Senzacija: Crna Gora eliminisala svetskog šampiona!

Vaterpolisti Crne Gore su rezultatom 10:8 pobedili Italiju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Senzacija: Crna Gora eliminisala svetskog šampiona!
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images

Veoma napeto i zanimljivo četvrtfinale odigrale su selekcije Crne Gore i Italije, ali je aktuelni svetski šampion posle ovog meča morao da "pakuje kofere".

Crnogorci su jako dobro počeli meč i u potpunosti iznenadili Italiju, inače izrazitog favorita na utakmici, pošto je već prva četvrtina završena rezultatom 3:3.

Posle izuzetno efikasne prve četvrtine, usledila je druga, još efikasnija u kojoj su reprezentativci Crne gore postigli 4 gola, a Italijanima dozvolili 3 i sa prednošću od 7:6 otišli na odmor.

Po povratku u bazen, odlučili su da male spuste ritam. To im je i pošlo za rukom i treću četvrtinu su dobili sa "samo" 2:1, pa je njihova prednost iznosila dva gola razlike pred start poslednjeg perioda.

Crna Gora je odmah po startu deonice postigla gol, tada je na semaforu stajalo 10:7 i već je mogla da se nasluti velika pobeda i iznenađenje u četvrtini finala. Do kraja meča viđen je još samo jedan gol, kojim je postavljen i konačni rezultat Crna Gora 10, Italija 8, a strelac gola bio je Pietro Filjoli.

Najefikasniji igrač je bio Marko Petković sa 4 gola, dok je Dragan Drašković postigao 2. Na drugoj strani, Nikolo Figari se istakao sa 2 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve