Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 22.01.2020.

08:30

Dele bazen i hotel, a sada samo jedan može u polufinale – Srbija ili Španija?

Više nema prava na grešku. Vaterpolisti Srbije igraju u Budimpešti protiv Španije četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Izvor: Miloš Simanović

Autor: Miloš Simanović

Dele bazen i hotel, a sada samo jedan može u polufinale – Srbija ili Španija?
EPA-EFE/Balazs Czagany

Stari znanci čak treći put u nizu sastaju se u istoj rundi, nakon što je Španija prošle godine u oba prethodna slavila – na Evropa kupu i Svetskom prvenstvu.

Ipak, čak i pored toga Španci zadobiju jezu na pomen reči "Srbija" zbog izuzetnog lošeg međusobnog skora i čak tri poraza posle peteraca, među kojima su dva finala za svetsko i evropsko zlato.

Reprezentacija Srbije, kojoj je UNIQA zvanično osiguranje, do meča sa Španijom došla je sa sve tri pobede u grupi i to prilično lako, dok je rival stigao preko plej-ofa sa Nemačkom.

"Tako je kada igraju dva tima sa titulama. Mi prvaci Evrope, olimpijski šampioni, oni vicešampioni Evrope i sveta. Odličan tim, igraju kao dosadan vaterpolo, prepun kombinacija, nalaženja rešenja u trenutku. Većina igrača je u istom klubu što im daje mnogo prostora za uigravanje. Verujem da smo spremni za utakmicu koja je, rekao bih, najneprijatnija na čitavom turniru", rekao je selektor Srbije Dejan Savić

Njegov kolega sa klupe Španije David Martin ishvalio je reprezentaciju Srbije pred novi duel.

"Srbija je najbolja selekcija na svetu, pokazala je to u proteklih 10 godina. Snažni su, mi smo bez pritiska i ako budemo kao u poslednjoj našoj utakmici, sa tolikom željom, možemo da pobedimo. Čeka nas velika utakmica dva vrhunska tima, a mi smo spremni", rekao je Martin.

Susret dve selekcije imao je i zanimljivu uvertiru, pošto se nalaze u istom hotelu na čuvenom Margit Sigetu (sami u hotelu), a pored toga zajedno su i trenirali na bazenu "Alfred Hajoš" dan pre utakmice.

Delili su bazen, verovatno jeli istu hranu, ali sada mora jedan tim da se "osami".

Nadamo se da će to biti Srbija na "Dunav areni"...

Meč se igra od 17.30 i možete da ga pratite na našem sajtu putem LIVE BLOG-a.

Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve