Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 20.01.2020.

16:40

Prijem za vaterpoliste u Budimpešti: Vi ste najtrofejniji

Ambasador Srbije u Mađarskoj Ivan Todorov priredio je danas prijem za žensku i mušku vaterpolo reprezentaciju Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Prijem za vaterpoliste u Budimpešti: Vi ste najtrofejniji
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Pored vaterpolistkinja i vaterpolista, Todorov je u Budimpešti ugostio predsednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenića i izvršnog direktora Đordja Đordevića.

"Drago mi je da ste ovde, zahvalan sam što ste našli vremena da budete u vašoj ambasadi. Vi ste najtrofejniji sportski Savez u našoj zemlji, ponos svih nas. Srbija i Mađarska imaju najbolje odnose u istoriji. To je rezultat istorijskog pomirenja iz 2014. godine kao i ličnog angažovanja dvojice predsednika Vučića i Orbana. Razmena sa Madjarskom je bila 2,7 milijadre dolara, šesta po investicajama u Srbiji. Brojni protokoli, potpisani na zajedničkim sednicama vlada, predstavljaju pravne okvire za delovanje. Moram da kažem da je to izraženo u sportu, a pravi primer je sjajna saradnja dva Vaterpolo saveza", rekao je ambasador Todorov, prenosi VS S.

Todorov je poželeo sreću srpskim selekcijama u nastavku takmičenja.

"Muškarcima želim da nastave listu uspeha, sjajno to rade. Devojkama želim pobedu protiv Nemica. Velika je stvar što su ovde i verujem da ce sledeci put bolje da prođu", zaključio je Todorov.

Kapiten muške selekcije Filip Filipović predao je Todorovu zastavicu i majicu sa potpisima igrača, dok je tim mendžer ženske reprezentacije Goran Čanković poklonio knjigu o istoriji vaterpola u Somboru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve