Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 16.01.2020.

10:27

Lakši trening za "delfine" – Rumuni drugi rival na EP

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Rumunije od 13 sati u drugom kolu B grupe Evropskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: MS

Autor: MS

Lakši trening za
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nakon trijumfa nad Rusijom 13:9, objektivno najtežim rivalom u grupi, braniocima zlata duel sa Rumunijom dolazi nešto poput treniinga zbog ogromne razlike u kvalitetu.

Da je pobeda već unapred upisana govore i reči naših vateprolista.

"Imaju Rumuni nekoliko pojedinaca, ali se pitanje pobednika ne postavlja. Gledamo našu igru, da pojačamo odbranu koja je naš prvi adut. Oni će biti motivisani, znaju se jer igraju u domaćim klubovima. Nisu bili kompletni protiv Holandije i zato su poraženi. Ponavljam važna je odbrana, koncentracija i posle sve ide kako treba. Igrali smo protiv Rusa sa oscilacijama što je prirodno. Prva četvrtina je bila kako treba. Sada nam ostaju dani priprema za četvrtfinale, imamo iskustvo, znamo šta treba da radimo", rekao je golman Gojko Pijetlović, član rumunske Oradee.

Od ulogu apsolutnog favorita ne beži ni Nemanja Vico.

"Hvatamo pravi ritam za utakmice odluke. Biće bolja odbrana a ona nam omogućava napad. Verujem da ćemo brzo da napravimo razliku. Lepo je igrati u Mađarskoj, u Areni koja je sjajna. Nadam se da će biti i naših navijača da nas podrže".

Nikola Dedović, kome je protiv Rusa bio debi na Evropskom prvenstvu, ističe da uživa što je deo tima aktuelnog olimpijskog i evropskog šampiona.

"Imamo veliki motiv, olimpijska viza ga ne umanjuje. Rumune ćemo pobediti i voleo bih da im od starta stavimo do znanja šta će da bude. Ovo je već početak priprema za četvrtfinale a oni će sigurno misliti na utakmicu sa Rusima koji im znači sve", poručio je Dedović.

Ako izabranici Dejana Savića upišu pobedu obezbediće prolaz u drugu fazu i u nedelju protiv Holandije imaće priliku da overe prvo mesto grupe.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve