Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 16.06.2019.

12:21

Pijetlović: Nadam se da će publika biti naš sedmi igrač

Vaterpolo reprezentativac Srbije Duško Pijetlović, pred završni turnir Svetske lige u Beogradu, rekao je da se nada da će publika ekipi biti sedmi igrač.

Izvor: SN

Autor: SN

Pijetlović: Nadam se da će publika biti naš sedmi igrač
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Završni turnir Svetske lige igra se od 18. do 23. juna na Tašmajdanu.

"Osvajali smo dosta puta Svetsku ligu i nadam se da će i publika biti naš sedmi igrač u bazenu i da ćemo na taj način pokazati kako treba da se igra za Srbiju pred našom publikom. Mislim da će nam to biti podstrek da osvojimo turnir. Prvenstveno zbog publike, a drugo da bismo što pre ostvarili cilj, a to je plasman na Olimpijske igre", rekao je Pijetlović Tanjugu.

Srbija u utorak počinje takmičnje protiv Australije od 21 sat, a posle slede utakmice protiv Hrvatske i Kazahstana u istom terminu.

"U našoj grupi Hrvati su, pored nas najveći favoriti, jer dolaze u punom sastavu, za razliku od Mađara. Nama je grupa teška, imamo dve fizički zahtevne utakmice protiv Australije i Hrvatske. Nadam se da ćemo to odradititi kako treba, kako bismo u četvrtfinalu imali lakšeg protivnika", kazao je Pijetlović.

Na bazenu Tašmajdan srpski vaterpolisti ostvarili su neke od najvećih uspeha, pa je Svetska liga prilika da još jednom zablistaju na ovom plivalištu.

"Dugo nisam igrao na otvorenom bazenu na Tašmajdanu, a poslednji put kad sam igrao bio mi je taličan. Nadam se da se to neće promeniti ni ove godine", istakao je Pijetlović i dodao da motiva neće faliti.

"Motiv uvek postoji. Čovek koji igra za reprezentaciju njemu motiv nije problem. Nisam još upoznao srpskog sportistu koji nema veliki motiv kada je reprezentacija u pitanju. Nekad je bila i slabija forma, ali smo na motiv dobijali sve utakmice", rekao je on.

Završni turnir dolazi posle napornih klupskih sezona, koje se trajale do pre nekoliko dana.

"Mislim da ni mi, kao ni ostale ekipe nismo uigrani. Oni imaju više igrača u svojim ligama pa su upoznatiji jedni sa drugima, a mi smo raštrkani po svim drugim ligama. Imamo još vremena da se ukomponujemo. To nam nije smetalo dosad, nadam se da neće ni sada", zaključio je Pijetlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve