LŠ: Partizan prve bodove traži u Hanoveru

Vaterpolisti Partizana gostuju u sredu (18:30h) Hanoveru ekipi Vespo 98 u petom kolu Lige šampiona.

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: VSS Ivica Veselinov
Foto: VSS Ivica Veselinov

Crno-beli su na dnu Grupe bez ijedne pobede u prethodne četiri utakmice, dok Hanover ima jedan trijumf, protiv Breše na premijeri sezone u takmičenju.

Vaspo je prošle godine debitovao u LŠ plasiravši se u grupnu fazu kroz kvalifikacije, a ove je dobio specijalnu pozivnicu kao domaćin Fajnal-ejta 2019.

Grupa A, V kolo:
18:30 Hanover – Partizan
18:30 OSC Budimpešta – Olimpijakos
19:00 Barseloneta – Dinamo Moskva
20:30 Breša – Jug

Dva tima su bili rivali prošle sezone, remizirali su u Nemačkoj 12:12, iako su crno-beli vodili 12:7, dok je Partizan bio bolji u Beogradu sa 13:9.

Međutim, Hanover je sada jači nego prethodne godine. Klub, kao domaćin Fajnal ejta naredne sezone, dosta ulaže, uspeo je da zadrži većinu igrača iz prošle sezone i dodatno se pojača.

"Prošlog vikenda smo osvajanjem Kupa ispunili jedan od ciljeva u sezoni, ali vremena za slavlje i odmor nemamo. Hanover je nova obaveza. Očekuje nas duel sa ekipom čiju igru nose uglavnom stranci, među njima I dvojica Crnogoraca, bivših igrača Partizana Predrag Jokić i Aleksandar Radović, a imaju i nekoliko vrlo dobrih nemačkih igrača", rekao je trener srpskog šampiona Stefan Ćirić.

Prvi strelac Hanovera je Crnogorac Darko Brguljan, a od stranaca nemački klub u redovima ima I Španca, Slovaka i Hrvata.

"Hanover igraju sve bolje i bolje, posebno na svom bazenu, na kome je u prvom kolu pobedio Brešu. Međutim, mi u Nemačku ne idemo kao turisti. Probaćemo da namučimo Hanover,mi smo možda I najbolje partije ove sezone pruižali u mečevima u kojima nismo bili favorite", dodao je Ćirić.

Vaterpolo