Nova vest
Vaterpolo

Subota, 16.12.2017.

22:27

Partizanu vaterpolo 'večiti derbi' i finale Kupa

Vaterpolisti Partizana savladali su Crvenu zvezdu u polufinalu završnog turnira Kupa Srbije 11:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizanu vaterpolo 'večiti derbi' i finale Kupa
Foto: Ivica Veselinov/Vaterpolo savez Srbije

’Crno-beli’ će u nedelju u finalu za odbranu trofeja igrati protiv Šapca, koji je u prvom polufinalu nakon peteraca eliminisao niški Nais posle peteraca 10:9 (7:7).

Partizan je nadigrao Crvenu zvezdu i potpuno zasluženo se plasirao u finale Kupa Srbije. Zvezda je dve četvrtine bila ravnopravna, ali je u drugom poluvremenu rival, predvođen odličnim golmanom Rističevićem bio bolji.

’Crveno-beli’ su imali samo prednost od 1:0, a poslednji priključak viđen je na kraju prve na kraju druge četvrtine, kada je rezultat bio 3:3.

Partizan je bio konstantniji, Rističević je unosio potrebnu mirnoću, a ’crno-beli’ su se razigrali u drugom poluvremenu. Vezali su četiri pogotka, dva puta iskoristili igrača više i, kada su otišli na 6:3, povratka za večitog rivala nije bilo,.

Zvezda je kod 5:3 propustila da realizuje brojčanu nadmoć u bazenu i približi se Partizanu, koji je u poslednjoj deonici rutinski priveo meč kraju.

Finale je na programu od 20.30 sati, a prethodno će se od 18 sati u finalu ženskog kupa sastati Crvena zvezda i Palilula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve