Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 25.10.2017.

13:13

Predsednik i trener u bazenu i u 43. godini

Mladi vaterpolisti Bečeja dobiće veliko pojačanje u bazenu jer će im se pridružiti mnogo iskusniji predsednik kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednik i trener u bazenu i u 43. godini
Starsportphoto

Goran Krstonošić, predsednik tog kluba i igrač koji je 2000. godine osvojio Evroligu, aktiviraće se u 43. godini i pokušaće da pomogne mladoj ekipi da ostvari što bolji rezultat u Prvoj B ligi Srbije.

Prošle sezone Bečej je bio blizu plasmana u Prvu A ligu, ali nije uspeo. Krstonošić je dugo igrao za Bečej, a potom je nastupao i u Rusiji i Italiji.

"Imamo izuzetno mladu i neiskusnu ekipu, pa sam smatrao da će dobro doći neko iskusniji da ih usmeri tokom igre. Pokušao sam to sa ivice bazena, ali sam shvatio da je njima potrebna pomoć u vodi. Nije mi preostalo ništa drugo do da skočim u bazen. Naravno, neću ja biti nosilac igre, ali verujem da će im drugačiji odnos prema obavezama u igri biti kad sam uz njih", kaže za Dnevnik Goran Krstonošić, predsednik, trener i igrač Bečeja.

Od ove sezone za Bečej igraju i mladi golman Nikola Milinović, kao i stranci, 19-godišnji Rus Nikita Luščenko i 23-godišnji Andrej Kastiučenkau, koji je stigao iz Belorusije. Krstonošića će na klupi zameniti Petar Doroslovački, koji je do prošle sezone nastupao za klub.

"Treniramo maksimalno, igramo i kontrolne utakmice, pa verujem da ćemo spremno dočekati prvenstvenu trku. Nismo se prijavili za kup takmičenje, jer smatramo da mladu ekipu ne treba previše opteretiti rezultatima, već individualnim radom otklanjati greške i onda sve spojiti u timski rad. Mnogo nam znači aktiviranje iskusnog Gorana Krstonošića, jer je on, bez obzira na godine, u zadovoljavajućoj fizičkoj kondiciji, a o znanju ne treba trošiti reči", istakao je Doroslovački za Dnevnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve