Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 08.10.2017.

09:11

A2: Slavili Zvezda, Vojvodina, Valjevo i Čačak

Srpski klubovi ostvarili su pobede na početku Regionalne A2 vaterpolo lige.

Izvor: B92, vaterpolo vesti

Autor:B92, vaterpolo vesti

A2: Slavili Zvezda, Vojvodina, Valjevo i Čačak
Getty Images

Crvena zvezda je na gostovanju u Zagrebu pobedila Medveščak sa 6:2, Šabac je bio siguran protiv Solarisa rezultatom 7:2, a debitant u regionalnom takmičenju, Valjevo Gorenje, slavilo je protiv Katara 14:12.

U duelu dve srpske ekipe, Vojvodina je, zahvaljujući odličnoj igri u poslednjih osam minuta, savladala na svom bazenu Nais rezultatom 13:8.

U Zagrebu nije bilo puno golova, a Zvezda je bez Ognjena Stojanovića i Mateje Asanovića stigla do trijumfa od 6:2. Na početku meča Aleksandar Njegovan nije iskoristio peterac, a sredinom prvog perioda Veljko Tankosić je pogodio za 1:0. Osam minuta kasnije domaći su poravnali, a ubrzo je usledio novi gol Tankosića, pa su crveno-beli na poluvremenu vodili 2:1. Sredinom treće četvrtine Marko Radović i Petar Jović su povisli na 4:1, a početkom poslednjeg perioda Miloš Šuberić je pogotkom za 5:1 rešio sve dileme oko pitanja pobednika.

Samo gol više postignut je u Šapcu, gde su domaći savladali Solaris sa 7:2. Golovima Nikole Markovića Šabac je poveo 2:0, a već na poluvremenu pobednik se nazirao. Brzom serijom, domaćin je poveo 5:1, a u završnici druge četvrtine Solaris je smanjio zaostatak. Ipak, Šapčani su rutinski priveli meč kraju.

Na startu meča u Novom Sadu briljirao je iskusni Marko Crvenko, koji je za 100 sekundi igre postigao tri pogotka, za vođstvo Vojvodine od 3:0. Posle 4:1 u drugom periodu, u poslednjim minutima prvog poluvremena, Nais je uspeo da se vrati u meč i poravna na 4:4. Nišlije su sa odličnom igrom nastavile i u trećoj četvrtini, te su gosti dva minuta pre kraja trećeg perioda poveli 7:5. Ipak, Novosađani su u završnici te četvrtine izjednačili, a u poslednjih osam minuta odigrali su sjajno i konstantno su uvećavali razliku, do konačnih 13:8. Crvenko i Marko Ćuk bili su najefikasniji kod pobednika, sa po tri gola, dok je pogodak više postigao igrač Naisa, Milan Petrović.

U efikasnom meču u Valjevu domaćin je bio bolji i savladao je Kataro 14:12. Posle 5:5 na poluvremenu, domaći su zaigrali bolje u trećoj četvrtini, poveli 9:7, a ispostavilo se da je to bila ključna serija. U poslednjih osam minuta postignuto je još 10 golova, a bodovi su ostali u Valjevu. Regionalna A2 vaterpolo liga, 1. kolo

Medveščak – Crvena zvezda 2:6 (0:1, 1:1, 0:2, 1:2)

Medveščak: Pavlinić, Anzulović 1, Anđelić 1, Cvanciger, Lovrić, Buconić, Pavlinić, Brčić, M. Lipej, Škiljić, Matok, L. Lipej. Trener: Rukavina.

Crvena zvezda: Dobožanov, Tankosić 2, Jović 1, Bursać, Šuberić 1, Ilić, Njegovan, Toholj, Nikolov, Tanasković 1, Kovalević, Radović 1, Todorovski, Ljubenović. Trener: Savić.

Vojvodina – Nais 13:8 (3:0, 1:4, 3:3, 6:1)

Vojvodina: Filipović, Čabrilo, Šiman, Crvenko 3, Tintor 1, Prekogačić, Ćuk 3, Ćatović 1, Rogač, Šulc 2, Vasić, Marčeta 2, Popović, Tubić 1. Trener: Cukić.

Nais: Lazić, Stanković , Pavičić, Milić, Dimitrijević, Ma. Milošević, Petrović 3, Đurđević 1, Ml. Milošević, Mitrović 1, Bolović 3, D. Milošević, Stoiljković, Đorđević. Trener: Vasilevski.

Valjevo Gorenje – Kataro 14:12 (2:2, 3:3, 4:2, 5:5)

Valjevo Gorenje: Brakočević, Panajotović 2, Stanić, Marković 3, Dukić, Rackov 3, Matović 1, Gligorijević 2, Dan, Bosić 1, Đorđević, Filipović 2, Spasojević, Mirković. Trener: Serafimović.

Kataro: Mandić, Mršić, Uskoković 1, Marković, Pržica 4, Vuksanović, Krivokapić, Vujović, Milaš 4, Jasović, Dončić 1, Perković 2, Hercegovac, Mićanović. Trener: Vičević.

Šabac – Solaris 7:2 (2:1, 3:1, 1:0, 1:0)

Šabac: Aleksić, Eraković, Marković 2, Repanović 1, Budurin 2,Velkić, Savković, Šušljašvili 2, Bogićević, Ličanin, Petrovski, Cvetković, Popović, Meški. Trener: Rađenović.

Solaris: Jukić, Malenica, Štrkalj, Komadina 1, Petković, Sasionu, Koprčina, Rak, Šeferović, Bulat, Pelicarić 1, Seferović, Kale. Trener: Vrbičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve