Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 27.07.2017.

21:30

I to se desilo: Hrvatska ostavila Srbiju bez zlata

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Hrvatske 12:11(1:1, 4:4, 4:4, 3:2) u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Izvor: PT

Autor: PT

I to se desilo: Hrvatska ostavila Srbiju bez zlata
Getty Images

U velikoj borbi dva tima, "Barakude" su u završnici bile bolje i tako zasluženo prošle u finale, gde će igrati sa Mađarskom koja je bila bolja od Grčke.

Viđena je odlična igra dve selekcije, a Srbija je konstantno bila u vođstvu, dok su izabranici Ivice Tucka non-stop disali za vratom našima.

Andrija Prlainović bio je najraspoloženiji na utakmici, pošto je postigao čak šest od 11 golova, ali na kraju nije imao sreće i samo nekoliko sekundi pre kraja meča zamalo šutirao pored gola.

Od starta utakmice Srbija je diktirala tempo, a posle gola Stefana Mitrovića uspeli smo da povedemo sa 3:1. Ipak, ono što je obeležilo ovu utakmicu je to, što je Hrvatska uvek imala spreman odgovor.

"Delfini" nisu uspeli da slome otpor rivala tokom meča, a ruku na srce nisu imali ni puno prilika. Čim bi Prlainović ili Pjetlović postigli gol, na drugoj strani je sledio instant odgovor.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 5:5, a posebno raspoložen u sastavu "Barakuda" bio je njihov najiskusniji igrač – Sandro Sukno.

U drugom poluvremenu u bazenu je viđena preslikana slika – Srbija je pogađala, a Hrvatska sve to u stopu pratila.

Možda i jedan od najvažnijih trenutaka meča desio se u finišu treće četvrtine. Naši su vodili sa 9:8, a sudije su videle faul za peterac na samo sekundu do kraja četvrtine.

Protivnici su to realizovali i tako ponovo "ubili" moral našoj selekciji. U poslednjih osam minuta, Hrvati su preuzeli stvari u svoje ruke.

Prilikom rezultata 10:10, "Barakude" su uspele da dođu do prvog vođstva na utakmici.

Srbija od toga nije uspela da se oporavi, pa je na kraju poražena sa 12:11 i tako neće biti u mogućnosti da braniti titulu osvojenu u Almatiju.

Finale je na programu u subotu od 20.30, a meč za treće mesto između Srbije i Grčke igra se od 15.00.

I četvrtina

Utakmica je otvoreno bez golova na obe strane, pošto su odbrane odlično reagovale u nekoliko situacija.

Hrvati su prvi put uspeli da izbore igrača više, ali su "Delfini" sjajno odigrali u defanzivi i tako sprečili rivale da dođu do gola prednosti.

1:0 Andrija Prlainović! Kakva bomba jednog od najboljih bekova na svetu. Srbija koristi igrača više i dolazi do minimalne prednosti.

Branislav Mitrović nastavio je da briljira na golu Srbije i Hrvati su sve do poslednjeg minuta bili bez gola na meču.

1:1 U poslednjim sekundama prve četvrtine sreća je bila na strani "Barakuda" koji preko svog najboljeg strelca, Sandra Sukna, dolaze do izjednačenja.

II četvrtina

2:1 Ponovo, Andrija Prlainović. Srbije je preko Pjetlovića uspela da dođe do igrača više, a onda je Andrija sa levog beka u stilu klasnih majstora postigao gol.

3:1 Posle sjajne odbrane, usledila je još bolja egzekucija u napadu. "Delfini" su imali čak tri igrača više, a Stefan Mitrović je postigao veoma bitan gol.

3:2 Smanjuju Hrvati preko Lončara, koji je šraubom uspeo da savlada Branislava Mitrovića.

3:3 "Teškaš" Andro Bušlje uspeo je da iznenadi našeg golmana, pošto je nekarakteristično za njega postigao gol sa velika udaljenosti.

4:3 Pa šta radi ovaj čovek? Andrija Prlainović postiže svoj treći gol na meču, neverovatna partija srpskog reprezentativca do sada.

4:4 Traje obračun Sandra Sukna i Andrije Prlainovića u Budimpešti. Sjajni Hrvat postiže veoma bitan gol za "Barakude".

5:4 Duško Pjetlović donosi prednost našoj selekciji! Rašović mu je sjajno dodao, a on se odlično snašao i postigao gol.

5:5 Mala nesmotrenost u odbrani koštala nas je vođstva na poluvremenu. Bušlje se dobro ubacio i jedan na jedan savladao Branislava Mitrovića.

III četvrtina

Treća deonica otvorena je prilično tvrdo na obe strane i za sada mreže miruju. Odbrane rade sjajan posao.

6:5 Duško Pjetlović postiže drugo gol! Kako igra samo ovaj momak, Srbija ponovo vodi!

6:6 Sandro Sukno nastavio je da "rešeta" na gol. Hrvati su imali igrača više, a to je njihov najbolji igrač uspeo da iskoristi.

7:6 U listu strelaca upisuje se Sava Ranđelović. Lopta je kružila kao u košarci, a na kraju Sava postiže važan gol.

7:7 Ipak, na drugoj strani je odmah stigao odgovor. Maro Joković postiže za novo izjednačenje.

8:7 Prlainović još jednom oduševljava. Kakva šrauba našeg najboljeg igrača, u stilu najboljih centara na svetu.

8:8 Međutim, Hrvate to nije omelo, pa preko Vukićevića dolaze do sedmog nerešenog rezultata.

9:8 Ohohohoho, kakva bomba Andrije Prlainovića. Sa devet metara Andrija donosi prednost Srbiji.

9:9 Nije sreća na našoj strani, a i sudije donese čudne odluke. Na sekundu do kraju su dosudile peterac, koji su Hrvati iskoristili.

10:9 Šesti gol na utakmici postiže Andrija Prlainović!! Sada iz kontre naš bek donosi prednost Srbiji.

10:10 Ipak, kao po nekom automatu, Hrvatska je izjednačila preko Luke Lončara, pa smo tako došli do devetog izjednačenja na utakmici.

10:11 Srbija nije uspela da dođe do novog vođstva, što je Hrvatska iskoristila i preko Vukićevića stigla do prvog vođstva na meču.

11:11 Evo ga... prvi gol na meču postiže Dušan Mandić i tako dolazimo do nerešenog rezultata.

11:12 Iskusni Joković, ponovo donosi prednost protivničkoj reprezentaciji, do kraja je ostalo nešto više od dva minuta.

Kakva šteta na kraju utkamice, Andrija Prlainović je šutirao sa nekih deset metara, ali je lopta završila malo pored gola, pa je Srbija ostala bez prilike da brani zlato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

485 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

12 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d