Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 24.07.2017.

19:30

Pijetlović: Lepo bilo na odmoru, sad slede mečevi

Srpski vaterpolisti Duško Pijetlović i Sava Ranđelović složni su u oceni da tim u četvrtfinalu SP protiv Australije očekuje težak meč.

Izvor: PT

Autor: PT

Pijetlović: Lepo bilo na odmoru, sad slede mečevi
Starsport

"Očekuje nas fizički sigurno jako težak meč. Oni su uvek najpripremljeniji na prvenstvu, ali očekujem pobedu. Hteli smo ili Australiju ili Kanadu kako bi na lakši način stigli do polufinala. Verujem da je hladna glava bitna. Nije do sada bilo lako, ali je ranijih godina bilo teže. Rasterećeni smo, nema problema u igri i sve nam prija", rekao je Pijetlović.

Srbija je tri dana bila slobodna i čekala protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, a na pitanje kako su proveli prethodna tri dana Pijetlović je rekao da su bili "dosadni".

"Lep je odmor... Srećom se okupljamo u jednoj sobi. Odlazili do grada da popijemo piće. Treninzi, gledanje utakmice. Prošlo su dani i sada nas čekaju ti mečevi", kazao je Pijetlović.

On se potom osvrnuo na ostale ekipe na prvenstvu.

"Rusi su me iznenadili i to me raduje, jer imaju veliki potencijal moćne ekipe. Protiv Mađara, posebno ovde, nema šta da traže. Španija će tek da raste. Hrvati su kvalitetniji, imaju bolju igru, a zna se kakav lobi i kakvo sudjenje imaju Italijani. Mislim da su Grci u boljoj poziciji od Crnogoraca koja ima veliku promenu generacija", rekao je on.

Srbija i Australija sastali su se do sada 18 puta, a rival nijednom nije slavio, samo je jednom 2009. godine izvukao remi. Prošle godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, Srbija je baš protiv Australije u četvrtom kolu u grupi jedva došla do pobede i to tek u poslednja tri minuta meča.

"Nije to isti tim. Ali setite se bilo je i u Londonu teško, a Rio... Igrali smo tokom juna tri susreta s njima, ali su sada sigurno kvalitetniji. Oni rastu, samo leti igraju i verujem da su sada najjači", rekao je Pijetlović.

Bek reprezentacije Srbije Sava Ranđelović će voditi veliku borbu sa izvanrednim centrom Džozefom Kajesom.

"(Aron) Janger i on su im najbolji igrači i naravno da na njih treba obratiti najveću pažnju. Dada smo na pragu polufinala. Tek počinju najvažniji mečevi. Spremni smo. Australiju smo videli nekoliko puta tokom juna kod nas, zatim na Svetskoj ligi u Ruzi. Igraju sve bolje, ali mislim da je ovo meč gde naš kvalitet odlučuje. Mislim da smo u toj prvoj eliminacionoj utakmici na šampionatu dobili najslabijeg protivnika, ali to svakako neće i ne sme da promeni naš pristup", kazao je Ranđelović.

Randjelović je ocenio da je Srbija u dosadašnjem toku prvenstva igrala savršeno.

"Odigralo smo zaista savršeno. Sve je funkcionisalo besprekorno u odbrani i u napadu. Ostvarili smo cilj osvajanjem prvog mesta, dobili par slobodnih dana i direktno se plasirali u četvrtfinale", rekao je Ranđelović.

Četvrtfinalna utakmica Svetskog prvenstva između Srbije i Australije igraće se u utorak od 16:10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve