Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 17.07.2017.

15:20

Grci "potopili" Španiju u dramatičnom finišu

Vaterpolisti Grčke savladali su Španiju 8:7, nakon što su zamalo ispustili tri gola prednosti na startu Grupe C Svetskog prvenstva u kojoj igra i Srbija.

Izvor: AK

Autor: AK

Grci
Foto: Getty images

Nakon što je Alberto Munaris propustio priliku da donese "Furiji" preokret, Jorgos Dervisis pogađa 84 sekunde pre kraja za veliki trijumf Grčke.

Srbija odbranu titule prvaka sveta počinje u 17:30 časova protiv Južnoafričke republike, jedinog predstavnica sa "crnog kontinenta".

Grci su stekli dva gola prednosti posle prvog perioda (3:1), povećali su na 6:3 krajem trećeg, ali "Furija" smanjuje za jedan gol pred poslednjih osam minuta.

Heleni se vraćaju na +3 (7:4) golom Aleksandrosa Gunasa, ali Španci reaguju serijom od tri gola za tri minuta i poravnavaju na 7:7. Usledila je dramatična završnica i važan gol Dervisisa.

Najefikasniji u timu Grčke bili su Janis Fontulis i Angelos Vlahopulos sa po dva gola, sa koliko je najefikasniji u španskoj ekipi bio Blaj Malarah Guelj.

Svetsko prvenstvo otvoreno je mečevima u Grupi A, na premijeri je Brazil nadigrao Kazahstan sa 6:2, nakon čega je Kanada iznenadila remijem sa Crnom Gorom 8:8.

U prvom meču Grupe B Italija je očekivano savladala selekciju Francuske 18:9. U drugom meču se sastaju domaćin Mađarska i Australija, od 20:10.

Kasnije se igraju i mečevi u Grupi D, SAD sa Hrvatskom od 18:50, te Rusija i Japan od 21:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve