Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 16.07.2017.

21:31

Šampioni svega kreću u odbranu svetskog trona

Vaterpolisti Srbije počinju u ponedeljak odbranu titule prvaka sveta na planetarnom šampionatu u vodenim sportovima u Budimpešti.

Izvor: AK

Autor: AK

Šampioni svega kreću u odbranu svetskog trona

Tim Dejana Savića je krajem juna odbranio prvu od četiri titule koje je osvojio proteklih godina (Svetska liga, Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, Olimpijske igre) SL, gde je u finalu savladao selekciju Italiju posle preokreta.

"Delfini" će igrati u Grupi C sa Južnom Afrikom (ponedeljak, 17:30), Španijom (sreda, 12:10) i Grčkom (petak, 10:50).

"Važno je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo monogo o rivalu, za nas zaista prvenstvo počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji, sa Španijom i Grčkom jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači", rekao je Andrija Prlainović.

Naši vaterpolisi i selektor kao glavne konkurente navode naravno domaćina Mađarsku, te Hrvatsku i pomenute "Azure", dok iz drugog plana očekuju pretnju Grčke, treće sa prethodnog SP, te Crne Gore, SAD i rivala iz grupe Španije.

"Mađari će nam biti možda i najveć konkurenti, činjenica je da su podmladili ekipu, ali imaju ogroman motiv, igraju pred svojom publikom, a novi selektor je uvek tu da promeni atmosferu. Takođe, Italijani igraju sve bolje, pa osim njih očekujem da u najužem krugu favorita budu i Hrvati. Posebno će biti zanimljivo videti nove sastave Crne Gore i Španije", smatra Dušan Mandić.

U Grupi A su Brazil, Crna Gora, Kazahstan i Kanada, u Grupi B su Francuska, Australija, Italija i domaćin Mađarska, a u Grupi D su SAD, Japan, Hrvatska i Rusija.

Četiri najbolja tima, iz svake grupe po jedan, plasiraće se direktno u četvrfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe ukrstiti u osmini finala u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve