Nova vest
Vaterpolo

Subota, 24.06.2017.

20:43

Srbija "potopila" SAD petercima, Delfini u finalu!

Vaterpolisti Srbije su se plasirali u finale Svetske lige pobedom nad Amerikancima 13:11 posle peteraca. Rezultat je posle 32 minuta igre bio 8:8.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Srbija
Getty images

Odlučujući peterac je za Amerikance promašio Marko Vavić u četvrtoj seriji, a Miloš Ćuk je u poslednjoj seriji pogodio i odveo Srbiju u finale.

Najefikasniji su kod pobednika bili Prlainović i Aleksić sa po tri i Filipović sa dva gola. Bouen i Rojls su za Amerikance dali po tri gola, a dva je postigao De Trejn.

Srbija će u finalu igrati protiv Italije koja je u drugom polufinalu pobedila Hrvatsku sa 9:7 i po treći put se plasirala u finale SL. Finale počinje u nedelju u 15 časova, a Amerikanci i Hrvati za treće mesto igraju od 13 i 30.

Srpski vaterpolisti su tokom većeg dela utakmice zaostajali jedan do dva gola za Amerikancima koji su pokušali da pobede Srbiju posle sedam uzastopnih poraza za šest godina u različitim takmičenjima od naše selekcije.

Imala je Srbija u poslednjem minutu i igrača više ali prvo Prlainović, a onda i Pijetlović nisu iskoristili šanse i završili posao u regularnom delu meča, pa su posle drame u utakmici između Hrvatske i Italije, peterci odlučili i ovaj meč.

Izuzev na početku i vođstva Srbije od 2:0, Amerikanci bili znatno bolji nego pre dva dana kada je Srbija ubedljivo slavila sa 15:8. Preokrenuli su vaterpolisti Dejana Udovičića na 4:2 i od tada su se Savićevi Delfini trudili da nadoknade zaostatak.

Srpski vaterpolisti su zaostajali do polovine poslednje deonice kada su došli do 7:7, pre nego što je kapiten Filipović doveo Srbiju u prvo vođstvo posle duže vremena. Danstan je svojim pogotkom izjednačio, a poslednjoj sekundi meča viđena prava drama.

Srbija je posle dobre odbrane nad Amerikancima imala još sekund da organizuje napad. Sa polovine terena je lopta poletela ka golu SAD i završila u mreži, a naši vaterpolisti su pomislili da su pobedili. Sudije su odmahnule rukama, iako je Stefan Mitrović pokazao da je golman SAD Kvin Mekberon loptu dodirnuo rukom pre nego što je ona ušla u gol, pa je gol bio važeći.

Otišlo se u penal seriju koju je pogotkom otvorio Filip Filipović. Sledili su ga Prlainović, Aleksić i Subotić. Do četvrte serije kada je peterac za SAD stao da izvede Marko Vavić, svi igrači su bili sigurni. Vavić je loptu poslao nisko, ona se odbila od površine bazena i otišla visoko iznad gola Srbije.

U poslednjoj seriji za Srbiju, Miloš Ćuk je imao "meč loptu" koju je iskoristio pa je Srbija posle preokreta slavila i plasirala se u novo finale Svetske lige u kome će pokušati da po peti put uzastopno odbrani tron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve