Ćuk: Prva utakmica je uvek teška

Vaterpolo reprezentativac Miloš Ćuk ocenio je da je Srbija favorit protiv Kazahstana i da u prvom kolu Završnog turnira Svetske lige ide na pobedu.

Izvor: B92, Beta Srbija
Podeli
Photo by Quinn Rooney/Getty Images
Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Reprezentacija Srbije sastaje se sa Kazahstanom sutra od 15.40 na bazenu u Ruzi, u predgrađu Moskve u prvom kolu Završnog turnira Svetske lige.

Srpski bek je kazao da je jedini problem udaljenost bazena od hotela.

"Kazahstan je svakako najslabiji tim u grupi, ali sigurno nas očekuje teška utakmica. Tako je svaki put na otvaranju turnira dok se ne uđe u takmičarski ritam. Taj prvi meč na takmičenju sa sobom nosi posebnu težinu bez obzira na to ko je rival. Mi smo ipak favoriti i idemo na pobedu", rekao je Ćuk.

Reprezentacija Srbije igraće u A grupi, a osim Kazahstana, sastaće se i sa SAD i Italijom. U drugoj grupi su Rusija, Hrvatska, Japan i Australija.

"Prva utakmica je uvek teška, pogotovo posle puta. Kazahstan ne poznajemo tako dobro, ali će sigurno biti interesantno jer njih vodi naš trener Nemanja Knežević i zato moramo biti obazrivi. Kao i do sada, ići ćemo utakmicu po utakmicu, razmišljati samo o prvom narednom protivniku i nadamo se da ćemo odbraniti zlato osvojeno prošle godine", rekao je Ubović.

Finalni turnir Svetske lige naprogramu je od 20. do 25. juna u glavnom gradu Rusije.