Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 11.05.2017.

13:33

Srbi blistali, Solnok odbranio titulu

Vaterpolisti Solnoka odbranili su titulu šampiona Mađarske, pošto su u finalnoj seriji sa 3-0 u pobedama pobedili Eger.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Srbi blistali, Solnok odbranio titulu
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

U trećoj utakmici, koja je u sredu odigrana u Egeru, blistali su srpski reprezentativci u redovima Solnoka, a pre svih Andrija Prlainović, koji je četiri puta zatresao mrežu Branislava Mitrovića, dok su se po jednom u strelce upisali Milan Aleksić i kapiten Živko Gocić.

Poveli su gosti golovima Deneša Varge i Prlainovića, da bi Baranbaš Biros smanjio prednost. Međutim, novim pogotkom pred završetak prve četvrtine Prlainović je vratio svojoj ekipi „+2“. U drugih osam minuta Solnok je stigao i do četiri gola prednosti (2:6), a mrežu su tresli Aleksić, Prlainović i Gocić.

Adam Deker se pobrinuo da Eger sa tri gola minusa ode na odmor – 3:6. Dugo se u nastavku igralo bez golova, a najbolji igrač meča, Prlainović, praktično je stavio tačku na utakmicu golom za vođstvo od 7:3 u završnici trećeg perioda. U poslednjoj četvrtini konačan rezultat, 8:3, postavio je Marton Vamoš.

U prvoj utakmici Solnok je bio takođe ubedljiv, pošto je pobedio sa 13:7, dok je u drugom meču bilo 9:6. Ovo je treća titula u nizu za Solnok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve