Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 06.04.2017.

21:00

Bečej spreman za vaterpolo spektakl

Vaterpolo reprezentacija Srbije poslednju utakmica Grupa A Svetske lige igraće u Bečeju 11. aprila protiv Slovačke.

Izvor: B92

Autor:B92

Bečej spreman za vaterpolo spektakl

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić zahvalio je predsedniku Opštine Bečej Draganu Tošiću koji je prihvatio organizaciju utakmice Srbije i Slovačke u Svetskoj ligi, i dodao da VSS nije zaboravila taj grad u Bačkoj.

"Verujem da nas očekuje pravi spektakl iako igramo u podmladjenom sastavu. Srećni smo što nacionalni tim ponovo igra u gradu vaterpola, da posetimo na dane kada je centar vaterpolo Evrope bio Bečej, kad su najboji vaterpolisti igrali u Bečeju i pronosili slavu ovog grada. Ovde smo i da pokažemo da Vaterpolo savez Srbije nije zaboravio na Bečej", rekao je Krivokapić.

"Prošlu utakmicu smo igrali u Zrenjaninu, tražila se karta više i siguran sam da će tako biti i u Bečeju. Politika saveza je da reprezentacija što više utakmica igra van Beograda. Trudićemo se da u budućnosti ostvarujemo ovakve rezultate. U tome smo imali značajnu pomoć države i nadamo se da će ona biti još veća jer to naš vaterpolisti zaslužuju", rekao je Krivokapić.

Ulaznice za duel sa Slovacima će biti besplatne i moći će da se preuzmu u SC "Đorđe Predin - Badža". Zbog velikog interesovanja, organizatori su poručili navijačima da što pre rezervišu svoja mesta, a u opticaju će biti oko 750 besplatnih karata.

Konferenciji za medije koja je održana u zgradi opštine Bečej u ime Vaterpolo saveza prisustvovao je i Darko Udovičić koji je tom prilikom istakao da su upravo utakmice u manjim sredinama potrebne tom sportu.

"Nadam se da ćemo i na ovaj način ponovo reanimirati vaterpolo klub u ovom gradu i da će u godinama pred nama vaterpolo u gradu na Tisi sijati punim sjajem. Ovo će biti jedinstvena prilika da Bečejci vidi apsolutne vladare planete. Iako igramo u izmenjenom sastavu reprezentacija Srbija je navikla naciju na pobede", rekao je Udovičić.

Član veća za sport i omladinu opštine Bečej Dejan Terzić poželeo je mnogo uspeha srpskim vaterpolistima i izrazio nadu da će njegov grad biti pravi domaćin.

"Bečej je opština poznata po vaterpolu, naši gradjani kao veliki ljubitelji vaterpola. Maksimalno ćemo se podruditi da budemo dobri domaćini", rekao je Terzić.

Utakmica između Srbije i Slovačke u poslednjem, šestom kolu Grupe A igraće se u utorak 11. aprila od 19.00 u Bečeju.

Srbija je i pre ove utakmice obezbedila plasman na Završni turnir Svetske lige u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve