VSS: Kamp u Vrnjačkoj Banji nije naš

Vaterpolo savez Srbije ogradio se od vaterpolo kampa koji će se na leto održati u Vrnjačkoj Banji.

Izvor: B92
Podeli

Iz VSS su poručili da se suočavaju sa određenim dezinformacijama od strane pojedinaca čime se ugrožava njegovo funkcionisanje.

* Kamp u Vrnjačkoj Banji će voditi bivši reprezentativac Nikola Rađen, od 15. jula do 12. avgusta.

"Ovom prilikom želimo da naglasimo da Vaterpolo savez Srbije, kao krovna organizacija vaterpolo sporta u našoj zemlji, nema nikakve veze i u potpunosti se ograđuje od vaterpolo kampa koji je najavljen da će se krajem jula i početkom avgusta ove godine održati u Vrnjačkoj Banji.

To ističemo pre svega zbog činjenice da roditelji i njihova deca ne bi bila dovedena u zabunu, jer je na promotivnim materijalima ovog kampa korišćena sportska oprema vaterpolo reprezentacije Srbije, za čiju upotrebu nije dobijena saglasnost.

Takođe, organizatori ovog kampa najavili su da će pojedini članovi vaterpolo reprezentacije Srbije biti promoteri iako niko od vodećih ljudi ovog privatnog kampa nije kontaktirao Vaterpolo savez Srbije i zatražio saglasnost što predstavlja grubo kršenje važećih propisa naše vaterpolo organizacije, odnosno Pravilnika o radu nacionalnih selekcija. Shodno tome biće preduzete određene radnje kako bi Vaterpolo savez Srbije zaštitio svoj integritet.

Vaterpolo savez Srbije apsolutno zagovara politiku popularizacije vaterpolo sporta , naročito među mladima, ali pokušaj svojatanja uspeha nacionalnog saveza i reprezentacije Srbije zarad ličnog interesa i stavljanje uspeha vaterpolo sporta u službu materijalne koristi pojedinca ili privatne kompanije je nešto na šta smo bili primorani da reagujemo i upozorimo javnost.

U skladu sa planom i programom rada, Vaterpolo savez Srbije će tokom leta organizovati kampove po svim važećim standardima i uz najstručnije trenerske kadrove a sve u cilju razvoja našeg najtrofejnijeg sporta a javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju VSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.