Nova vest
Vaterpolo

Petak, 06.01.2017.

12:13

Rađen: Reprezentacija? O tom potom

Vaterpolista Nikola Rađen vraća se u bazen 17. februara, kada mu ističe suspenzija.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Rađen: Reprezentacija? O tom potom
Foto: StarSport

On je sa reprezentacijom Srbije do 2015. godine osvojio mnogobrojna odličja, među kojima su i evropsko i svetsko zlato i dve olimpijske bronze.

Međutim, u maju 2015. suspendovan je, pošto je ustanovljeno da je bio pozitivan na kokain.

FINA ga je suspendovala na četiri godine i tada su mnogi Rađenu predviđali kraj karijere. Ali, on se nije mirio sa sudbinom, napisao je žalbu, a sportski Arbitražni sud u Lozani doneo je odluku da mu se kazna prepolovi. U trenutku suspenzije Nikola je bio član grčkog Olimpijakosa, a u oktobru 2016. pronašao je novi klub. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa rumunskom Oradeom i društvo će praviti nekadašnjem saigraču iz reprezentacije, golamnu Gojku Pijetloviću.

"Konačno se vraćam u bazen 17. februara. Jedva čekam nove početke. Najvažnije je da spreman dočekujem prvu utakmicu, 18. februara. Srećan sam što će to biti evroligaška utakmica, jer će sa Oradeom igrati polufinale Evro kupa. Biće to za mene još jedan lep izazov i podstrek i jedva čekam premijeru za novi klub", kaže za “Dnevnik” Nikola Rađen.

Stameni bek ponikao je u novosadskoj Vojvodini, odakle je otišao u Partizan, pa u grčki Hios, da bi se vratio u Crvenu zvezdu, a onda je 2014. otišao u Olimpijakos. Za reprezentaciju je odigrao 180 utakmica. Krajem decembra ponovo se našao u Novom Sadu, odazvao se humanitarnoj akciji VK Vojvodine za decu iz novsadskog Svratišta. Bio je u ulozi trenera ekipe nekadašnjih igrača Vojvodine. Društvo mu je na klupi pravio bivši kolega iz reprezentacije Miloš Ćuk.

Na pitanje da li će ponovo igrati za reprezentaciju, Nikola je odgovorio:

"Sve je na slektoru, moje je samo da opravdam eventualni poziv kvalitetnim partijama. Videćemo, o tom potom. Idem korak po korak. Želim prvo da se vratim kroz nastupe u klubu fizički i mentalno. Naravno, neće to biti problem, hvala bogu nisam zaboravio da igram vaterpolo. Ali, ponavljam, idem korak po korak".

Pored povratka u bazen, Rađen ima i drugih planova.

"Na leto planiram da napravim kamp za decu u Vrnjačkoj Banji. Održaće se od 15. jula do 12. avgusta i biće to kamp vodenih sportova. Pored vaterpola, biće tu plivanje i sinhrono plivanje. Uz pomoć mojih bivših saigrača iz reprezentacije i prijatelja želim da okupim sve klince i klinceze, da ih edukujemo i približimo im vodene sportove na pravi način", najavio je Rađen.

Kao i većina sportista, i Nikola Rađen se rado odaziva kada su humanitarne akcije u pitanju.

"Dobro je što se održavaju humanitarne akcije, ali moraju da budu i češće i efikasnije. I ova koju je organizovala VK Vojvodina može biti još bolja. To kažem iz najbolje namere, jer ja sam ponikao u ovom klubu i znam koliko je dao igrača i reprezentativaca. I nije ova, kao ni ostale humanitarne akcije vaterpolista i ostalih sportista važna samo kao pomoć onima kojima je ona preko potrebna, to je i poziv mališanima da u što većem broju dođu na bazen, da se bave vaterpolom , plivanjem, sportom uopšte. Mene je sport vaspitao i kroz sport sam odrastao i pršao sam sve zahvaljujući njemu, i kada je bilo najteže i kada je bilo najbolje", kazao je Rađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve