Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 26.12.2016.

14:00

Gocić i Nikić prikupili 450.000 dinara

Živko Gocić i Slobodan Nikić imali su veličanstven oproštaj od nacionalnog tima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Gocić i Nikić prikupili 450.000 dinara
Foto: StarSport

U reprezentativnu penziju ispraćeni su pred prepunim tribinama Tašmajdana, a sve ulaznice bile su rasprodate dva dana pre revijalne utakmice između selekcije Srbije i Tima sveta.

U Vaterpolo savezu Srbije i zbog te činjenice ističu veliko zadovoljstvo, jer je ceo prihod od karata namenjen u humanitarne svrhe.

“Znali smo da će veliki broj ljubitelja vaterpola želeti da na oproštaju od reprezentacije Srbije pozdravi tako velike šampione kao što su Živko Gocić i Slobodan Nikić. Zato smo želeli da pomognemo onima kojima je pomoć preko potrebna. Od prodaje karata sakupili smo 450.000 dinara i taj novac će biti uplaćen za pomoć petogodišnjem Andreju Petroviću koji boluje od cerebralne paralize”, istakao je Milorad Krivokapić predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

Ovo je bila treća humanitarna akcija koju je Vaterpolo savez Srbije sproveo u 2016. godini. Od humanitarnog turnira u Boru sakupljeno je 2.800.000 dinara, od čega je 2.000.000 dinara donirano Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, a po 400.000 dinara dečjim odeljenjima opštih bolnica u Boru i Majdanpeku. Takođe, kroz akciju MTS turneju šampiona i prijateljske utakmice koje su odigrane u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu sakupljeno je 200.000 dinara za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji.

“Vaterpolo savez Srbije je kroz svoje aktivnosti ove godine za humanitarne svrhe sakupio oko 3,5 miliona dinara i ono što mogu da najavim je da će se sa tom praksom nastaviti i u 2017. Veliku pažnju poklanjaćemo društveno odgovornim projektima i svojim aktivnostima ćemo nadam se skrenuti pažnju i drugima da čine isto, a sve u cilju opšteg dobra”, zaključio je Krivokapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve