Nova vest
Vaterpolo

Subota, 26.11.2016.

18:56

Vojvodina u poslednjim sekundama do novog remija

Vaterpolisti Vojvodine osvojili su treći bod u Regionalnoj A1 ligi, pošto su u petak u derbiju začelja podelili bodove sa Jadranom iz Splita 9:9.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Vojvodina u poslednjim sekundama do novog remija
Foto: Getty Images

Novosađanima je to treći uzastopni remi, pošto su u novembru odigrali nerešeno i sa Mornarom (11:11), odnosno sa Budvom (8:8).

U subotu se igraju preostale tri utakmice sedmog kola, a sastaju se Partizan – Jadran HN, Mladost – Budva i Mornar – Primorje.

Gosti su u Novom Sadu poveli 2:0, a domaći su morali ponovo da jure rezulatat. U tome su i uspeli pred kraj prvog dela (2:2), ali su gosti ipak taj period igre rešili u svoju korist (3:2).

U drugoj četvrtini, tek posle velike borbe, uspeli su Novosađani da dođu do novog izjednačenja, a onda je trener Jadrana Mile Smodlaka odlučio da zameni golmana, pa je umesto Ivana Strujića stao među stative Petar Bratin. To se pokazalo kao dobar potez gostiju u nastavku utakmice. Početkom trećeg perioda Vojvodina je prvi put došla u vođstvo posle peterca koje je realizovao Miloš Maksimović.

No, na drugoj strani su se ubrzo revanširali Splićani takođe iz peterca, a realizator je bio Jerko Marinić-Kragić. Još jednom su Novosađani uspeli da stignu do minimalne prednosti, ali je usledio pad u igri pa su igrači Jadrana serijom od 3:0 došli do vođstva od 7:5 pred poslednju četvrtinu. A, onda, prava drama. Prvo je Marko Tubić smanjio na 7:6, pa je Maksimović propustio šansu za izjednačenje, jer mu čist zicer odbranio golman Bratin. Ubrzo je stigla kazna, pa su na pet i po minujta gosti poveli sa 8:6 preko Tonija Santinija.

Pošto je Bratin Maksimoviću odbranio i peterac na dva i po minuta pre kraja utakmice činilo se da će gosti odneti tri boda iz Novog Sada. Međutim, nije se predavao mladi tim Vojvodine i uspeo je da nadoknadi zaostatak od dva gola. Prvo je Maksimović 51 sekundu smanjio na 9:8, da bi pet sekundi pre zvižduka sirene centar Marko Marčeta doneo remi iz situacije sa igračem više, koja na ovoj utakmici i nije služila Novosađane.

Vojvodina – Jadran 9:9 (2:3, 1:0, 2:4, 4:2)

Bazen Slana bara. Sudije: Matijašević i Stanojević. Isključenja: Vojvodina 12, Jadran 15.

Vojvodina: Filipović, Marić, Maksimović 9, Čabrilo, Mitrović 1, Prekogačić, Zamit, Rogač 2, Tubić 1, Šulc 1, Vasić, Marčeta 2, N. Popović, Đ.Popović.

Jadran: Bratim. Tonković, Kragić 3, Buzdovačić 1, Antonijević, Pejković, Bušelić, Visković 1, Milardović 1, Santini 1, Gluhaić 2, Strujić, Štrkalj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve