Nova vest
Vaterpolo

Petak, 24.06.2016.

16:16

SL: Vaterpolisti ubedljivo do polufinala

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale završnog turnira Svetske lige, pošto su u kineskom Hejdžouu pobedili Japan sa 19:10 (4:3, 7:1, 5:3, 3:3).

Izvor: B92

Autor:B92

SL: Vaterpolisti ubedljivo do polufinala
Getty images

Srbija će sutra u polufinalu Svetske lige igrati sa Italijom, koja je pobedila Brazl sa 12:6. U drugom polufinalu će se sastati Grčka i selekcija SAD.

"Predstoji nam susret sa Italijom moja igra sa oscilacijama. Uvek smo konkurenti i sada želimo i jedni i drugi dobar rezultat", rekao je selektor Srbije Dejan Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Najefikasniji u današnjem meču u redovima Srbije bio je Nemanja Ubović sa pet golova, Duško Pijetlović je postigao četiri, a Stefan Mitrović tri gola.

"Od samog starta se videla rzlika u kvalitetu. Pripremili smo se na njihovu odbranu. Odlično poznajemo Italije, sa mnom su četvroica igrača. Imaju kvalitet ali verujem u našu pripremu i želju da se plasiramo u finale", rekao je Ubović.

Kapiten reprezentacije Živko Gocić naveo je očekuje neizvestan meč protiv Italije.

"I danas je bio naporan dan. Pre svega zbog treninga, ali i brzine Japanaca koji se stalno kreću. Sada je na redu Italija i sigurno je da u ovoj fazi priprema i jedni i drugi imamo i vrline i mane. Biće neizvesno", rekao je Gocić.

Polufinale izmedju Srbije i Italije igra se sutra od 11.40 po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve