Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 31.05.2016.

16:08

Savić: Svetska liga priprema za Rio

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da će predstojeći finalni turnir Svetske lige nacionalnoj selekciji poslužiti za pripreme za Olimpijske igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Savić: Svetska liga priprema za Rio
Foto: Getty Images

Finalni turnir Svetske lige održaće se od 19. do 27. juna u Kini, a Srbija je u grupi sa reprezentacijama SAD, Kine i Brazila.

Vaterpolisti Srbije će se od 6. do 12. juna pripremati u Beogradu sa selekcijom SAD, a nakon toga će, od 13. do 18. juna, boraviti u Kragujevcu.

Tamo će se priključiti: Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Živko Gocić, Milan Aleksić, Stevan Mitrović i Branislav Mitrović.

Izabranici Dejana Savića će se potom pripremati u Kranju, od drugog do 10. jula, a od 13. jula će učestvovati na turniru u Boru zajedno sa selekcijama Crne Gore, Španije, Grčke, Italije, Japana, Brazila i Francuske.

"Sve smo isplanirali. Svetska liga će poslužiti kao i 2014. godine - za pripreme (za EP). Utakmice će biti u drugom planu. I na turniru u Boru će ekipe proveriti svoju formu, ali je sigurno da će biti i skrivalica. Očekuje nas veliki turnir u Riju na kojem bar osam ekipa mogu da se nadaju postolju. Ne treba nam pritisak i na tome ću posebno insistirati u početku rada. Turniri iz Trsta i Jokohame ne znače ništa u pogledu forme, pravi rad tek predstoji", rekao je Savić.

Na prvi deo priprema pozvani su: Gojko Pijetlović, Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Miloš Ćuk, Dušan Mandić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović, Nemanja Vico, Slobodan Nikić, Mateja Asanović, Dragoljub Rogač, Gavril Subotić, Draško Gogov i Nikola Jakšić.

Konačan spisak za pripreme u Kragujevcu biće naknadno definisan zbog priprema mlade reprezentacije, navodi se na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Srbija će se do odlaska na Igre u Rio, koji je planiran za 30. jul, pripremati i sa reprezentacijama Mađarske i Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve