Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 07.02.2016.

11:11

Zvezda izbačena iz regionalne lige!

Disciplinski sudija Triglav vaterpolo lige doneo je odluku o izbacivanje Crvene zvezde iz tog takmičenja zbog spora oko registracije trojice vaterpolista.

Izvor: JT

Autor: JT

Zvezda izbačena iz regionalne lige!

Takođe, prvom čoveku ‘crveno-belih’ izrečena je zabrana obavljanja dužnosti u trajanju od 18 meseci.

Crvena zvezda i Jelenić imaju pravo žalbe u roku od osam dana po njenom uručenju.

Upravni odbor regionalnog takmičenja prethodno nije dozvolio registraciju trojice novih igrača ’crveno-belih’ Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića. Njih trojica su igrali za Zvezdu u trijumfima nad Radničkim i Vojvodinom, ali je liga te utakmice registrovala porazima ‘crveno-belih’, kojima je oduzela i šest bodova.

Kao razlog za oštru kaznu lige navodi se da su Kljajević, Drašković i Aksentijević igrali za gruzijsku Lokomotivu u kvalifikacijama za Ligu šampiona i zato nemaju pravo nastupa za Zvezdu. Uz to, navodi se da se uprava 'crveno-belih' oglušila o odluku lige time što su pomenuti igrači igrali dve utakmice, iako po pravilniku to nisu smeli.

Svaki novi registrovani igrač mora da ima status slobodnog igrača, tj. da nije nastupio ni za jedan klub u sezoni 2015/16 u takmičenjima članica LEN, odnosno za neki od klubova zemalja članica navedene međunarodne asocijacijama u zvaničnim utakmicama nacionalnih takmičenja ili evropskih klupskih takmičenja, o čemu treba priložiti potvrdu nacionalnog Saveza“, stoji u Pravilniku.

Kompletno obrazloženje odluke možete da pročitate na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve