Nova vest
Vaterpolo

Subota, 23.01.2016.

17:30

Dominantna Srbija odbranila evropski tron!

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu šampiona Evrope pobedom nad Crnom Gorom 10:8, pred 16.000 gledalaca u Beogradskoj areni!

Izvor: MN

Autor: MN

Dominantna Srbija odbranila evropski tron!
Starsport

Ekipa Dejana Savića osvojila je treće uzastopno zlato na kontinentalnim takmičenjima i tako izjednačili rezultat SSSR od 1983/1987.

Ovo je šesto uzastopno najsjajnije odličje Srbije na svim takmičenjima.

Po dva gola za šampionski tim postigli su Prlainović, Ćuk i Aleksić, a po jedan su dali Filipović, Mandić, Pijetlović i Jakšić.

U timu Crne Gore po dva puta precizni su bili Brguljan, Radović i Janović, a u strelce su se upisali i Ivović i Vukčević.

Srbija nije odigrala svoj najbolji meč, ali je ubedljivim pobedama od početka šampionata, zasluženo osvojila novo zlato.

U Areni viđen je izuzetno težak i neizvestan meč. Crna Gora je lako povela sa 2:0, ali je ekipa Dejana Savića brzo izjednačila. Od toga trenutka vodila se žestoka borba u bazenu, Srbija je konstantno stizala gol zaostatka, da bi prvo vođstvo stekla tek na početku poslednje četvrtine. Tada je krenuo nalet našeg tima i prednost od tri gola razlike, neumoljivi protivnik brzo smanjuje na minus jedan, ali ne uspeva da prelomi rezultat u svoju korist.

Ranije u subotu odigran je meč za treće mesto, a Mađarskoj je pripala bronza pobedom nad Grčkom 13:10.

Ispred Skupštine grada biće organizovan doček za vaterpoliste i matematičare, koji su osvojili medalje na Međunarodnoj olimpijadi u Kazahstanu.

Tok meča

Loš početak za Srbiju. Crna Gora brzo je stigla do dva gola prednosti, preko Ivovića i Vukčevića, dok se domaći tim mučio u organizaciji napada. Srbija je našla rešenje sjajnim pogotkom sa distance Aleksića. Kapiten Crne Gore Nikola Janović ponovo povećava na plus dva iskoristiši igrača više u bazenu. Ekipa Dejana Savića uspela je da uspostavi ritam u odbrani, ali u napadu još ne ide kako bi trebalo, golman Šćepanović ima dve odbrane za crnogorski tim.

Sjajan odgovor Srbije na početku druge četvrtine i izejdnačenje za nešto više od minuta. Prvo je Pralinović bio precizan sa distance, a zatim rezultat poravnava Ćuk (3:3). Sada Crna Gora nervoznija u napadu. Odbrane obe reprezentacije vodile su glavnu reč na terenu, rezultat se dugo nije promenio, a Srbija nije iskoristila dva igrača više kako bi prvi put povela.

To na drugoj strani uspeva Crnoj Gori koja ponovo vodi, a precizan je bio Radović.

Mandić na početku poluvremena donosi novo izjednačenje Srbiji. Naš tim imao je igrača više, mladi vaterpolista iz prvog pokušaja je promašio, ali je onda uspeo da se domogne lopte i snažnim udarcem zatresao mrežu.

Mitrović upisuje četvrtu odbranu na meču, ali lopta se odbija do Crnogoraca i posle lepe akcije, Brguljan sa igračem više postiže gol za 5:4. Srbija odmah uzvraća, a u strelce se upisuje Filipović (5:5). Jeftin gol prima tim Dejana Savića preko Brguljana nešto više od minuta pre kraja treće četvrtine. Ponovo problemi za Srbiju u napadu, pa selektor traži tajm-aut. U poslednjim sekundama "delfini" imali igrača više, veoma važan pogodak po sredini postiže Prlainović - 6:6.

Posle poništenog gola Crne Gore, Srbija konačno prvi put na meču stiže do prednosti, iz drugog pokušaja precizan je bio Ćuk 7:6. Dejan Savić zamenio je golmane, Pijetlović brani umesto Mitrovića i sjajnom odbranom održao vođstvo svog tima. Duško Pijetlović postiže pogodak za dva gola viška (8:6). Crna Gora je stala u napadu, srpski golman uspešno brani svoju mrežu. Srbija u naletu, posle sjajnog dodavanja po dijagonali, Jakšić je bio precizan pred golom za 9:6.

Posle nekoliko praznih minuta Crna Gora ekspresno smanjuje rezultat preko Radovića i Janovića koji ponovo vraćaju meč u egal (9:8). Crna Gora imala je napad za izjednačenje, a golman Pijetlović izašao je daleko ispred gola i sprečio rivala da se približi, on šalje loptu do Aleksića i on posle kontranapada dolazi ispred golmana i stavlja tačku meč (10:8).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

680 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve