Nova vest
Vaterpolo

Subota, 23.01.2016.

12:35

Srbija – Crna Gora, 16.000 razloga za spektakl

U 17:45 počinje najveći spektakl u istoriji vaterpola, Srbija i Crna Gora, nekada zajedno suvereni bazena, boriće se za evropsku krunu pred 16.000 navijača.

Izvor: AK

Autor: AK

Srbija – Crna Gora, 16.000 razloga za spektakl
foto: StarSport

Biće ovo 11. međusobni okršaj dve selekcije, a naši "delfini" su osam puta bili bolji od "ajkula".

Srbija je do finala u Areni stigla sa šest sigurnih pobeda (gol razlika 87:33), dok su Crnogorci dobili pet duela, remiziravši sa Španijom.

"Gledajući sa sportske strane, takmičarski smo već ispunili smo cilj, jer smo u borbi za najsjajnije odličje, ali s druge strane, ne toliko sportske, već sam izuzetno srećan. Kada se osvrnemo na ove dve nedelje iza nas vidimo da je mnogo toga već učinjeno. Proširuje se kapacitet Arene zbog nas, biće više od 15.000 gledalaca, a nekoliko miliona će sigurno gledati preko TV-a. Siguran sam da sve moje drugove to raduje", rekao je golman Branislav Mitrović za Betu.

Kapacitet Arene je sa 11.000 mesta koliko je bilo u dosadašnjoj fazi, na zahtev vaterpolista Srbije povećan na 16.000, jer će i Crna Gora imati veliku podršku sa tribina.

"Naša reprezentacija ima breme prošlosti i rezultata. Ne smem da bude neskroman, ali mislim da bi trebalo da osvojimo zlatnu medalju, jer svi to od nas očekuju, s obzirom da igramo u Beogradu, da će biti mnogo ljudi iza nas. Sve je pripremljeno za to. To je i neka vrsta pritiska, ali verujem da će nestati kada počne finale. Verujem da će kvalitet pobediti, a mislim da je to na našoj strani", rekao je Mitrović.

Bez obzira na ogroman rivalitet i mnoge druge okolnosti koje vežu/razdvajaju Srbiju i Crnu Goru, meč u Areni će biti velika pobeda vaterpola, malog sporta za koji mnogi kažu da se polako gasi.

"Nezahvalno je pričati o taktičkim stvarima u ovom trenutku. Oni nemaju psihološki pritisak, jer su u finalu posle tri godine i srebrne medalje u Barseloni na Svetskom prvenstvu, a i izborili su plasman na Olimpijske igre. Ulaze rasterećeno, ali silno motivisano. Nošeni su novim sistemom i sjajnim trenerom. Sve te stvari idu im na vodenicu", rekao je golman reprezentacije Srbije.

Njegov kolega na golu reprezentacije Duško Pijetlović takođe očekuje sa Srbija odigra najbolji meč na prvenstvu.

"Podigli smo formu, a to se videlo protiv Grčke. Imali smo neke sitne padove, medjutim, to ne sme da se dešava u finalu. Crna Gora je mnogo dobra ekipa. Oni su se podigli iz krize u kojoj su bili. Imali su pre dosta problema u odbrani, ali su to na pravi način premostili. Igraju jedan za drugog i sa dosta želje. Mi moramo da pružimo više ako želimo da ih pobedimo", rekao je Pijetlović.

Finale Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Crne Gore igraće se od 17.45 u beogradskoj Areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve