Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 04.08.2015.

20:27

Srbija u polufinalu Svetskog prvenstva!

Srpski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Kazanju trijumfom nad Sjedinjenim Državama sa 12:7.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Izabranici Dejana Savića su odigrali odličan meč i izborili priliku da se bore za medalju, a njihov naredni rival biće selekcija Italije, koja je napravila veliko iznenađenje eliminisavši Mađare.

Srbiju je do trijumfa predvodio Duško Pijetlović sa četiri gola, Dušan Mandić i Slobodan Nikić su dodali po dva.

U strelce su se upisali i Milan Aleksić, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Živko Gocić. Kod Amerikanaca, Bret Bonani je postigao dva pogotka.

Reprezentacija Srbije je osim početka utakmice odigrala sjajno, a Amerikanci su posle početnog vođstva od 2:0 praktično stali. Probudili su se u drugom periodu, kada su u jednom trenutku stigli do izjednačenja, ali je naš tim brzo uzvratio, sve vreme kontrolisao rezultat, a na kraju ostvario i ubedljivu pobedu.

Srpske vaterpoliste duel sa Italijanima očekuje u četvrtak uveče, a u drugom polufinalu će se sastati Hrvatska i Grčka.

Tok utakmice:

Amerikanci su bolje započeli meč i brzo su stigli do vođstva, a potom su postavili zonsku odbranu i zadavali velike probleme srpskim vaterpolistima. Aleksić je imao prvu priliku iz velike daljine, ali je golman SAD bio siguran, a u nastavku naši igrači nisu uspeli da nađu put do gola.

To su odmah kaznili Amerikanci, koji su povisili na 2:0 preko Samjuelsa, ali je naš tim odgovorio preko Aleksića, koji je uspeo da zavara protivničkog golmana time što ga je naveo da pomisli da će asistirati, a ne šutirati na gol. Taj gol je 'podigao' srpske vaterpoliste, koji su imali još jednu sjajnu priliku pre izjednačenja preko Prlainovića - 2:2.

Mitrović je imao sjajnu šansu za vođstvo dva i po minuta pre kraja prvog perioda, ali je pogodio prečku, da bi naš tim došao do 3:2 preko Pijetlovića, posle greške odbrane američkog tima, koja je prethodno ukrala loptu Prlainoviću. Seriju našeg tima nastavio je Mandić preko dva bloka, a Srbija je posle prvog perioda imala prednost 4:2, pošto je Ćuk u poslednjim trenucima pogodio stativu.

U prvih nekoliko minuta druge četvrtine viđena je prava goleada, pošto su Azavedo i Smit poravnali rezultat, da bi Nikić i Pijetlović ponovo vratili plus dva Srbiji. Bonani je ponovo primakao Amerikance, a potom su usledili promašaji na obe strane do loba Filipovića sa 7:5 pred sam kraj prvog poluvremena.

Kao što je slučaj bio na samom početku utakmice, Amerikanci su bolje ušli i u drugo poluvreme i preko Kupida su prišli na 7:6. Savić se između dva poluvremena odlučio za promenu na golu, pa je umesto Gojka Pijetlovića u igru ušao Mitrović. Amerikanci su iz peterca imali šansu da izjednače, ali je Mitrović sjajno reagovao, a na drugoj strani je posle sjajne akcije Pijetlović doneo našem timu 8:6.

Prvi put srpski vaterpolisti su došli na plus tri u poslednjem minutu treće četvrtine, kada je Gocić posle sjajne asistencije Pijetlovića dijagonalom savladao golmana Amerikanaca za 9:6.

Američki vaterpolisti su ponovo prišli na dva razlike na početku poslednjeg perioda, ali je Pijetlović ponovo zasijao posle asistencije Mitrovića kada je iz neposredne blizine proturio loptu u gol za 10:7. Naš tim je nastavio sa sjajnom igrom, a Mandić je odradio sjajan posao tri minuta pre kraja utakmice, umakavši igračima koji su ga čuvali za plus četiri - 11:7, a do kraja utakmice se Nikić još jednom upisao u strelce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve