Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 04.08.2015.

08:13

SP: Srbija sa Amerikom za polufinale

Reprezentacija Srbije u četvrtfinalu prvenstva sveta igra protiv selekcije SAD, a izabranici Dejana Savića pozivaju na oprez, bez obzira što su favoriti.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

"Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja", rekao je iskusni Andrija Prlainović.

Američki selektor, nekadašnji selektor srpskih vaterpolista Dejan Udovičić, svoju selekciju već je otpisao rečenicom

"Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije, samo da nas ne rasture", međutim, prvi Savićev saradnik Uroš Stevanović poručio je da to sigurno neće zavarati ekipu Srbije.

"Znamo Udovičića, cilj je da svoje rastereti, nas pritisne i onda pokuša da iznenadi. Nećemo nasesti tome. Najviše strahujem od Mana, koga selektor Savić odlično poznaje. Verujem u iznenadjenja, pa i da golman Baron čuva mrežu protiv nas, jer je bio odličan u duelu sa Italijom", kazao je Stevanović.

Srpski vaterpolisti tri dana su proveli radno, organizovani su sparing mečevi, kvalitetan je bio pre svega susret sa Hrvatskom.

"Psihički smo se odmorili, odradili dobre treninge sa Hrvatima i Grcima. U četvrtfinalnom meču postoji opasnost, jer igramo protiv snažnog tima koji nema imperativ pritiska", kazao je reprezentativac Milan Aleksić.

U 12 zvaničnih utakmica Srbija je od SAD izgubila samo jednom, i to na Olimpijskim igrama Pekingu 2008.

Zdravstveni bilten u srpskom timu je dobar, raspoloženje takodje, ali reprezentativci imaju opomenu iz Barselone 2013, kada su posle tri dana odmora ostali bez polufinala u duelu sa Crnom Gorom.

"Izvukli smo neke pouke. Niko Amerikancima ništa neće reći ako izgube od Srbije, a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako", poručio je Duško Pijetlović.

Četvrtfinalna utakmica prvenstva sveta između vaterpolista Srbije i SAD igra se u Kazanju od 20.30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve