Nova vest
Vaterpolo

Subota, 01.08.2015.

19:03

Savić: Naš cilj je medalja

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da je cilj ’Delfina’ na Svetskom prvenstvu u Kazanju medalja, istakavši i da je konkurencija veoma jaka.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Reprezentacija Srbije je osvojila prvo mesto u svojoj grupi i direktno se plasirala u četvrtfinale, u kojem će igrati sa pobednikom duela između Sjedinjenih Država i Kanade.

Naš cilj je medalja, a konkurencija je takva da njome moramo da budemo zadovoljni. Vidite i sami da pored na papiru favorizovanih ekipa u konkurenciju ulaze još Grčka, Australija, Amerika i Brazil. To je već popriličan broj uz konstataciju da nema Španije“, naglasio je Savić.

Mnogi smatraju da će Amerikanci biti rival naših vaterpolista u utorak, ali Savić upozorava da nije sve tako jednostavno.

Vidim da mnogi otpisuju Brazil i Kanadu u duelu sa Italijom. Ne bih bio baš tako siguran. Za prolaz Crne Gore i Australije nema problema, ali u ovim duelima će biti velike borbe. Amerika je ispunila cilj na kontinentalnim igrama. Igra rasterećeno, a selektor Dejan Udovičić nas odlično poznaje. Izgubili smo od njih četiri utakmice ove godine i to nije slučajno. S druge strane, Brazil raste, u Riju će posebno biti težak protivnik. Nemojte da me pitate za polufinale, ono je tako daleko“, istakao je Savić.

Selektor srpskih vaterpolista je takođe istakao da naši igrači moraju da poprave neke stvari u nastavku šampionata.

Imali smo dobar ritam sa Crnom Gorom i povratkom u igru sa Australijom. Neki delovi odbrane su bili dobri. Nisam zadovoljan primljenim golovima iz igre, realizacijom igrača više, oscilacijama. To moramo da popravimo“, rekao je Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve