Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 29.07.2015.

17:07

Crnogorci jedva do remija: Ne može ovako

Vaterpolisti Crne Gore i Australije remizirali su 5:5, u drugom kolu grupe B, a južni susedi su potpuno razočarani igrom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: waterpoloserbia.org

Nakon poraza od Srbije, Crnogorci su šanse za osvajanjem prvog mesta sveli na minimum, a očekuje ih i velika borba za drugu poziciju.

Australija je zamalo stigla do iznenađujućeg trijumfa protiv vicešampiona sveta, ali je Mlađan Janović maestralnim lobom 22 sekunde pre kraja spasao Crnu Goru.

"Nikoga ne možemo da pobedimo s ovakvim napadom. Šutevi su nam bili jako loši, njihov golman praktično nije imao nekih odbrana. Taj segment igre moramo da popravimo ako mislimo da nešto napravimo na šampionatu", rekao je Draško Brguljan.

Crnogorci su fenomenalno počeli meč, poveli 3:0, prvi gol primili tek posle 15 minuta igre, ali su potpuno stali u drugom poluvremenu.

Nakon pogotka Darka Brguljana za 4:2 sa igračem više, usledio je sunovrat u igri, što Australijanci koriste i serijom od 3:0 preokreću rezultat na 5:4.

"Nadam se da ćemo Japan da pobijedimo sa velikom razlikom, a onda nas u osmini finala čeka Kazahstan ili Južna Afrika. Potom Grčka ili Hrvatska", dodao je Brguljan. Crna Gora je delovala bezopasno u napadu, golman Australije Stenton je tek povremeno morao da reaguje, ali je u samom finišu meča ipak kapitulirao.

Tako Srbija ima šansu da se pobedom nad Japanom učvrsti na prvom mestu u grupi, a onda će joj protiv Australije verovatno biti dovoljan i remi da sačuva prvo mesto u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve