Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 29.07.2015.

16:30

SP: Srbija na +10 protiv Japana

Reprezentacija Srbije lako je savladala selekciju Japana 19:9 (2:1, 6:2, 5:3, 6:3), u drugom kolu grupe B Svetskog prvenstva u Kazanju.

Izvor:

Autor:

Default images
waterpoloserbia.org

"Delfini" su se tako osamostalili na prvom mestu u grupi sa dve pobede, jer su Australija i Crna Gora remizirali u drugom meču 5:5.

Protiv Japanaca, koji su poveli na ovom meču 1:0, Srbija je dominirala sa centarskih pozicija (6/7 šut), a posebno je blistao Slobodan Nikić sa šest pogodaka. Tri je dodao Duško Pjetlović, a tri Andrija Prlainović.

"Delfini" su malo opuštenije ušli u meč pa su se uslovno rečeno mučili u prvom periodu (2:1), ali već u prvoj polovini drugog uspostavljaju dominaciju i serijom od četiri gola stižu do 6:1 čime prelamaju meč.

U nastavku utakmice tim Dejana Savića je rutinski postepeno povećavao vođstvo, Japanci su tek u završnici trećeg perioda dobili malo više prostora te jedini put na meču vezali dva gola.

Naša selekcija poslednji meč u okviru grupne faze igra u petak od 12 časova i deset minuta, a protivnik će joj biti Australija.

Tok meč:

Duel u Kazanju počeo je pomalo neočekivano, pošto su Japanci zaigrali veoma angažovano i agresivno od samog starta, a takva igra donela im je i vođstvo. Takei, prva zvezda ekipe, bio je precizan sa nekoliko metara ulevo iskosa, ali je naša selekcija uspela da kraja prve deonice da stigne do preokreta – pogocima Pjetlovića i Prlainovića. Pred sam kraj prve deonice videli smo i jednu veoma zanimljivu situaciju, kada je golman Japana isključen zbog duela sa Pjetlovićem, ali 'Delfini' nisu uspeli da zatresu praznu mrežu – 2:1.

Ekipa Dejana Savića sjajno je otvorila drugu deonicu, pa su stvari ubrzo došle na svoje mesto. Za nepuna tri minuta naša selekcija postigla je četiri pogotka i stigla do 6:1, a dvostruki strelac bio je Slobodan Nikić. Japanci sredinom perioda uspevaju da postignu i drugi gol, ali Stefan Mitrović vraća naš tim na +5 (7:2). Prlainović postiže osmi gol za Srbiju, da bi Japan ostao na istom odstojanju pogotkom iz peterca čime je zaključeno prvo poluvreme – 8:3.

Nastaviljena je dominacija "delfina" i u trećem kvartalu, pogocima Ranđelovića, Pjetlovića, Mitrovića i Nikića prednost je brzo porasla na 11:4, a Japanci su teško stizali do gola i sa igračem više. Međutim, u završnici perioda sjajno kažnjavaju opuštanje srpskih vaterpolista, te prvi put na utakmici postižu dva gola u nizu (12:6). Zbog toga slektor Savić traži tajm-aut, nakon kog Prlainović zaključuje četvrtinu novim golom – 13:6.

Ništa se nije promenilo u poslednjem periodu, srpski vaterpolisti su održali visok nivo igre, te lako stizali do golova, te preko Pjetlovića, Mandića stigli do 15:8, pet minuta pre kraja. Vrtlo brzo sjajnog Nikić povećava na 17:8. Do kraja meča Srbija postiže još dva pogotka te stiže do dvocifrene pobede – 19:9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve