Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 27.07.2015.

21:24

’Delfini’ zadovoljni: Dobro, ali može i bolje

Selektor Srbije Dejan Savić ocenio je posle pobede nad Crnom Gorom da je na startu Svetskog prvenstva bilo teško za oba tima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Francois Nel/Getty Images

Srbija je u ponedeljak slavila rezultatom 11:8, u prvom kolu D grupe.

"Početak je dobar, mada je na startu bilo teško na obe strane. Naša odbrana je solidno funkcionisala, sigurno je da smo golovima iz igre uspevali da se odvojimo. Crna Gora je imala poslednji trzaj kada je stigla na minus jedan, ali smo se sa dva brza gola odvojili i priveli utakmicu kraju", izjavio je Savić.

Dvostruki strelac Milan Aleksić bio je zadovoljan igrom ekipe na otvaranju šampionata.

"Rekli smo da je važna pobeda, ali ne treba praviti euforiju. Možemo još bolje i očekujem da će tako biti u nastavku takmičenja", kazao je Aleksić, a s njim se saglasio i iskusni Andrija Prlainović.

"Dobro smo igrali, pokazali dosta pozitivnih stvari, iako je bilo malo grča na početku utakmice. Odbranom smo ih naterali da šutiraju iz teških pozicija. Gojko je dobio na sigurnosti i posle smo se odvojili. Uslovi za igru su sjajni i uživanje je igrati u ovom bazenu", istakao je Prlainović.

Kapiten Živko Gocić naveo je da je najvažnija pobeda protiv odličnog tima kakav je Crna Gora.

"Ništa nije odlučeno i tako bih razmisljao i da smo izgubili. Igrali smo dobro, ali možemo još bolje. I u naredna dva meča moramo da budemo maksimalno ozbiljni kako bismo obezbedili prvo mesto u grupi", poručio je Gocić.

Filip Filipović, koji je tri puta pogodio protivničku mrežu, čestitao je saigračima na prikazanoj igri i važnoj pobedi.

"Čestitam ekipi, Gojko Pijetlović je bio siguran na golu, odbrana kako treba, mada je bilo nekoliko jeftinih golova. U napadu nismo sve realizovali, ali je najvažnije da smo pobedili uz kvalitetnu igru", zaključio je Filipović.

Crnogorski selektor Ranko Perović priznao je da je slavio bolji i kvalitetniji tim.

"Srbija je bolja ekipa. Mi nismo odustajali i nisam nezadovoljan. Ukratko, pobedio je bolji tim", rekao je Perović.

Narednu utakmicu srpski vaterpolisti igraju u sredu od 16.30 sati protiv Japana.

Srbija je u Kazanj stigla kao prva reprezentacija koja je, uz domaćina Brazil, obezbedila učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve