Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 06.05.2015.

21:15

Partizanu drama, peterci i finale!

Vaterpolisti Partizana plasirali su se u finale Vaterpolo lige Srbije pobedom nad Crvenom zvezdom sa 2:1 u finalnoj seriji.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Oni su u trećem meču na Banjici bili bolji posle boljeg izvođenja peteraca ukupnim rezultatom 11:10, a regularni deo meča završen je sa 7:7.

Prvi finalista je kragujevački Radnički koji je bio bolji od Vojvodine. Finalna serija igra se 9, 12, 16. maja i eventualno 20. i 23. maja. Radnički će imati prednost domaćeg bazena u prvoj, trećoj i eventualnoj petoj utakmici.

Zvezda je vodila od početka meča, imala je tri gola prednosti posle prvog poluvremena, ali je usledio veliki povratak i preokret Partizana koji je prvo izjednačio (5:5), a zatim i poveo sa 7:5. Međutim, tu nije bio kraj drame, jer su crno-beli u poslednjem minutu primili dva gola i Zvezda je uspela da izbori peterce. Partizan je bio sigurniji izvođač, precizni su bili Mandić, Asanović, Tanasković i Jakšić. Za crveno-bele pogodili su Strahinja Rašović, Njegovan i Bjelić, a neprecizni su bili Viktor Rašović i Ranđelović.

Pravdu su delile sudije iz Hrvatske, na čije su odluke primedbe imali treneri Vladimir Vujasinović i Dejan Savić.

Tok meča:

Zvezda je vodila od početka meča. Na startu je viđena čvrsta i agresvina igra na obe strane, da bi u finišu prve četvrtine Partizan ostao bez najboljeg igrača Gavrila Subotića koji je isključen zbog nesportskog faula. Od toga momenta Zvezda je bila bolji protivnik i do poluvremena stekla je tri gola prednosti (4:1), a istakao se i Šefik velikim brojem odbrana.

Međutim, usledio je veliki povratak Partizana. Crno-beli su uspeli da izjednače na 5:5, a zatim i da preokrenu na 7:5, a jedan od najzaslužnijih bio je Mandić. Drama je bila u poslednjem minutu, jer je Partizan imao gol prednosti, ali u poslednjim sekundama Rašović poravnava rezultat i donosi peterce.

Na golu Partizana bio je Rističević umesto Sora koji je otputovao u Brazil zbog reprezentativnih obaveza.

Peterci:
Zvezda: Rašović, Njegovan, Viktor Rašović (promašaj), Bjelić, Ranđelović (promašaj)
Partizan: Mandić, Asanović, Tanasković, Jakšić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve