Savić: Cilj u 2015. viza za Rio

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić ocenio je da je 2014. godina bila jedna od najuspešnijih u istoriji tog sporta.

JTIzvor: B92, Beta
Podeli

Savić je takođe istakao da je glavni cilj reprezentacije Srbije u ovoj godini viza za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

„Navikli smo, pre svega, sebe na uspehe, a potom i narod. Ako se pogledaju rezultati od ranije, rezultati SRJ, SCG i Srbije, sigurno je da je 2014. godina bila jedna od najuspešnijih sezona u istoriji srpskog vaterpola“, rekao je Savić.

Srbija je 2014. godine u vaterpolu osvojila četiri zlatne medalje. Seniori su odbranili titulu prvaka Evrope u Budimpešti, osvojili Svetsku ligu u Dubaiju i FINA kup u Kazahstanu, dok su omladinci osvojili titulu na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Mislim da nije moglo bolje... U stvari, moglo je. Imali smo još jedno takmičenje mlađih juniora gde smo ostali bez medalje, ali je sigurno da je četiri zlata vrlo redak i veliki uspeh“, naglasio je Savić.

Vaterpoliste Srbije u 2015. godini očekuju dva velika takmičenja – Svetska liga i Svetsko prvenstvo.

Glavni cilj je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre u Riju, bilo kroz Svetsku ligu, bilo kroz Svetsko prvenstvo u Kazanju“, rekao je Savić.

Selektor Srbije je istakao da vaterpolo reprezentacija ima kontinuitet dobrih rezultata i da je to dokaz da se u tom sportu radi planski i timski.

Imamo kontinuitet medalja od 2000. godine gde smo se na velikim takmičenjima okliznuli samo dva puta, 2007. i 2013. godine, pritom da smo i 2007. i 2013. uzeli zlato u Svetskoj ligi tako da je to ipak jedan neverovatan niz“, rekao je Savić.

Na našem sajtu možete da pronađete i novogodišnji intervju sa najboljim vaterpolistom sveta Filipom Filipovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.