Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 21.12.2014.

21:32

Radnički bolji od Zvezde za finale

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su u drugom polufinalu finalnog turnira u Bečeju pobedili Crvenu zvezdu sa 10:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najefikasniji kod pobednika bili su Ćuk i Petković sa po dva gola, a na drugoj strani je Strahinja Rašović takođe dao dva.

Radnički će se za trofej Kupa Srbije boriti sa Partizanom, koji je u prvom polufinalu nadigrao Vojvodinu 15:7. Utakmica je na programu u ponedeljak od 20 sati.

Radnički je prvi probio led golom centra Josipa Vrlića sa igračem više, ali je odmah zatim na isti način uzvratio Zvezdin reprezentativac Sava Ranđelović (1:1). Do kraja prvog perioda crveno-beli su postigli još dva lepa gola, lobom Ivana Rackova i žabicom Rašovića sa distance, pa su na prvi predah otišli sa plus dva – 3:1.

Međutim, u nastavku susreta Kragujevčani su odigrali agresivnije u odbrani, što je rezultiralo i boljom realizacijom, pa su do poluvremena izjednačili razornim udarcima Marka Petkovića iz peterca i Marka Ćuka sa igračem više (3:3), a propustili su i nekoliko prilika za preokret.

Nastavili su u visokom ritmu izabranici Uroša Stevanovića i u drugom poluvremenu, pa su ubrzo postavili stvari na svoje mesto. Najpre su došli do vođstva od dva gola, preko Dedovića i Basare (5:3), a nakon fantastičnih pogodaka Popovića i Ćuka, u poslednju deonicu ušli su sa plus tri (7:4).

Sve dileme oko pobednika i šlag na tortu dodali su novim lepim golovima kapiten Ćirić sa distance i Petković lobom za maksimalnih plus pet, sredinom poslednjeg perioda (10:5).

Crvena zvezda – Radnički 6:10 (3:1, 0:2, 1:4, 2:3)

BEČEJ – Bazen: „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: . Sudije: Stefanović (Beograd) i Stanojević (Jagodina). Igrač više: Crvena zvezda 11(3), Radnički 10(4). Peterci: Radnički 2(2).

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S.Rašović 2, Drašović, Tankosić, Tomašević, Eškert, Bijelić, V. Rašović 1, Ranđelović 2, Dimitrijević, Rackov 1, Obradović, Draksimović, Jović. Trener: Savić.
RADNIČKI: Radić, Trajković, Popović 1, Marković, Miličić, Vrlić 1, Ćirić 1, Basara 1, Vuksanović, Dedović 1, Ćuk 2, Petković 2, Živojinović, Toholj 1. Trener: Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve