Nova vest
Vaterpolo

Subota, 20.12.2014.

16:46

Ćirić: U pohod na novi trofej

Vaterpolista Radničkog Aleksandar Ćirić rekao je da njegova ekipa želi i trofej Kupa Srbije u svojim vitrinama.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Kragujevčani imaju priliku da se domognu prvog domaćeg trofeja, na finalnom turniru Kupa Srbije, u Bečeju, a prvi rival u reprizi prošlogodišnjeg finala, biće im Crvena zvezda, u nedelju, od 20 sati.

U drugom polufinalu, dva sata ranije, sastaju se Vojvodina i Partizan.

"Želimo da posle Kupa Evrope donesemo još jedan pehar u klupske vitrine i to moramo pokazati i u bazenu. Sa Zvezdom se nismo sastajali ove sezone, ali koliko će zbog toga biti teško nama, toliko će i njima. Sada razmišljamo samo o tom meču, a o finalu tek ako pobedimo“, rekao je Ćirić i dodao je Zvezda pokazala da je "tvrd orah".

"Očekujem jednu jako neizvesnu utakmicu. Zvezda je pokazala da je tvrd orah za mnoge ekipe, pogotovo protiv Primorja, kada je odigrala jako kvalitetno, dok poslednji poraz od Jadrana iz Herceg Novog ne oslikava realno njihove mogućnosti. Igra se na neutralnom terenu, šanse su podjednake i očekujem jako veliki otpor“, kazao je Ćirić.

Oba tima ulaze na ovaj turnir posle poraza – Radnički od Olimpijakosa u Ligi šampiona (13:7), a Zvezda od crnogorskog Jadrana u Triglav ligi (13:5). Jedan od najzapaženijih igrača Šumadinaca u pomenutom porazu, Srđan Vuksanović, istakao je da njegov tim ima velike ambicije na ovom turniru.

"Imali smo dobru proveru u Grčkoj, gde smo odmerili snage sa jednim sjajnim timom. Mislim da krajnji rezultat ne prikazuje našu pravu igru i da nije sve bilo tako sivo u bazenu. Sve u svemu, idemo u Bečej rešeni da konačno donesemo Radničkom domaći trofej“, izjavio je Vuksanović.

Povremeni reprezentativac Srbije naglasio je da će publika ponovo moći da uživa u neizvesnoj predstavi, bez obzira što su oba tima ostala bez nekoliko ključnih igrača.

"Zvezda je tim koji igra do kraja i pokušaće da nam parira u svim segmentima igre, ali mislim da se mi tu najviše pitamo. Na golu imaju sjajnog Denisa Šefika, on im uliva najviše sigurnosti u odbrani, ali nas to ne plaši. O finalu još uvek ne razmišljamo, prvo moramo da pobedimo Zvezdu, a onda ćemo baciti sve karte na sto i videćemo da li je to dovoljno za trofej“, zaključio je Vuksanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve