Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 17.12.2014.

17:49

LŠ: Radnički poražen i u Pireju

Vaterpolisti Radničkog poraženi su i u drugom kolu Lige šampiona, bolji od vicešampiona Evrope bio je Olimpijakosa 13:7 (4:2, 2:2, 4:3, 3:0) u Pireju.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kragujevčani su parirali do poluvremena (6:4), ali je domaćin iskoristio opterećenost ključnih igrača Radničkog faulovima te serijom golova poveo sa nedostižnih 8:4.

U Radničkom su najefikasniji bili Srđan Vuksanović i Marko Ćuk, sa po tri gola, koliko su postigli i Đanis Funtulis i Konstantinos Murikis na drugoj strani

Pirejci, koji praktično predstavljaju reprezentaciju Grčke pojačanu srpskim reprezentativcem Nikolom Rađenom i Špancem Blajom Malarahom, krenuli su silno u meč i za manje od jednog minuta stekli dva gola prednosti.

Kragujevčane su u igri održavali Marko Ćuk i Srđan Vuksanović, ali nisu uspeli da nadoknade startni zaostatak, pa se na veliki odmor otišlo uz vođstvo domaćih – 6:4.

Kako je meč odmicao Šumadincima je bilo sve teže. Bili su opterećeni prekršajima, pa su redom ostajali bez Ćirića, Markovića i Petkovića, dok su sa druge strane Grci veoma uspešno koristili brojčane prednosti i već posle tri minuta u drugom poluvremenu otišli na „plus četiri“, golovima Murikisa (8:4).

U nastavku susreta Olimpijakos je rutinski priveo meč kraju i pobedu učinio još ubedljivijom.

Radnički sada ima dva poraza, a u sledećem kolu dočekuje špansku Barselonetu.

Olimpijakos – Radnički 13:7 (4:2, 2:2, 4:3, 3:0)
Atina – bazen: Papastratejo. Sudije: Adrijan Aleksandresku (Rumunija) i Luka Bjanko (Italija). Igrač više: Olimpijakos 11(8), Radnički
12(5). Peterci: Olimpijakos 1(0).


Olimpijakos: Deligianis, Milonakis 2, Delakas 1, Vlahopulos 1, Funtulis 3, Rađen, Dervisis, Ntoskas, Murikis 3, Kolomvos 1, Malarah 1, Gunas 1, Galanidis. Trener: Vlahos.
Radnički: Radić, Trajković, Toholj, Marković, Miličić, Vrlić 1, Ćirić, Basara, Vuksanović 3, Dedović, Ćuk 3, Petković, Živojinović. Trener: Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve