Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 02.09.2014.

15:22

"Savić i Vujasinović verni Srbiji"

Predsednik VSS Milorad Krivokapić čestitao je seniorskoj i juniorskoj reprezentaciji na ostvarenim uspesima.

Izvor:

Autor:

Default images

Predsednik se zahvalio selektorima Dejanu Saviću i Vladimiru Vujasinoviću, jer su ostali da rade u zemlji, uprkos brojnim ponudama iz inosranstva.

Srpski vaterpolo ove godine osvojio je četiri zlatne medalje – seniori su postali prvaci Evrope, pobednici Svetske lige i FINA kupa, dok su juniori osvojili titulu na kontinentalnom šampionatu u Gruziji.

"Ponosan sam na patriotski čin slektora, koji su ostali verni Srbiji i odrekli se velikog novca. To moramo da cenimo. Ostankom takvog stručnog kadra možemo da i dalje imamo najviše ciljeve. Hvala im što su ostali da rade za dobrobit Srbije", rekao je Krivokapić na konferenciji za medije povodm uspeha nacionalnih selekcija ove godine.

Zanimljivo je da je u svim finalnim mečevima rival Srbije bila selekcija Mađarske.

"Osvojili smo zlato u Dubaiju i Kazahstanu, gde smo igrali u podmađenom sastavu, dok su Madjari nastupili sa skoro najajjacem timom. Posebno sam ponosan na zlato juniora u Tbilisiju, ali i na njihov nastup na Svetskom prvenstvu u Istanbulu, gde su osvojili četvrto mesto, iako su takmičenje završili bez poraza", dodao je Krivokapić.

Selektor seniorskog tima Dejan Savić ponovio je da srpski vaterpolo ima lepu budućnost.

"Igrači su pokazali da opravdano pretenduju za A selekciju. Napravljen je veliki uspeh, ostvareni su ciljevi, ali to je obaveza da nastavimo da radimo istim tempom. Svetska liga je bila kvalifikaciono takmičenje za SP u Kazanju. U Mađarskoj smo krenuli lošije zbog psihičkih barijera, ali smo na kraju sve prebrodili. Posebno bih istakao osvajanje FINA kupa, iako su mnogi mislili da je tim oslabljen", rekao je Savić.

Poslednje zlato osvojili su izabranici Vladimira Vujasinovića, koji su dramatičnom u finalu Evropskog prvenstva u Gruziji pobedili Mađarsku sa 7:6.

"Bilo je ovo prelepo prvenstvo za nas, odlično smo počeli, a još bolje završili. Možda je delovalo lako sa strane, ali nije bilo tako u bazenu. Momci su pokazali ozbiljnost i potencijal za A selekciju", rekao je Vujasinović.
Kapiten juniora Mateja Asanović rekao je da su pripreme bile naporne, ali da se trud i rad na kraju isplatio.
"Osvojili smo zlato, naporno smo trenirali tri meseca i svi smo dali sve od sebe. Ovo je veliki uspeh", poručio je Asanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve