U oktobru vaterpolo regionalna liga

U oktobru će zvanično početi regionalna vaterpolo liga u kojoj će Srbija imati četiri predstavnika – Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina i Radnički

AKIzvor: B92 ex YU
Podeli

Takmičenje će se zvati Liga 16, logično zbog broja učesnika, koji će biti podeljeni u dve grupe.

Po četiri najbolja tima će formirati novu grupu. Čak osam predstavnika imaće Hrvatska, tri Crna Gora i jednog Slovenija.

"Liga 16 će najverovatnije startovati početkom oktobra, a više detalja biće poznato nakon sednice Upravnog odbora. Radi se na pronalaženju sponzora Lige i definisanju ugovora o prenosu utakmica sa televizijom Sport klub", navodi se u saopštenju.

U januaru je dogovoreno da će ligu u sezoni 2015/2016. igrati 10 najbolje plasiranih klubova iz prve sezone, plus dva kluba koja će to pravo steći kroz kvalifikacije.

Biće obrazovan Upravni odbor Lige po principu po tri člana iz Hrvatske i Srbije, dva iz Crne Gore, kao i predstavnici mogućeg sponzora. Osnovaće se novo preduzeće i to sa ravnopravnim udelima sva tri saveza.

Najavljeno je da će se svake godine organizovati turniri F8, sa najboljim klubovima učesnicima nove lige u mlađim selekcijama (U-14 i U-16).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.